ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Безумие в МУ-Пловдив! Само студентите по медицина останаха без грипна ваканция?
Автор: Георги Кирилов 20:29 / 06.03.2020Коментари (12)31493
©
От 5 март в цялата страна обявиха грипна ваканция за всички учебни заведения, включително и университетите. Рестриктивната мярка в цялата страна бе въведена по препоръка на Националния оперативен щаб във връзка с регистрирания нов епидемичен подем на заболявания от грип и остри респираторни инфекции у нас, както и с разпространението на коронавирус в световен мащаб. На редакционната поща на Plovdiv24.bg получихме няколко сигнала от притеснени родители и студенти в Медицинския университет. От сигналите става ясно, че единствено в МУ- гр.Пловдив учебните занятия не са отменени.

Вижте какво ни написаха група студенти по медицина:

"Здравейте! Единствено МУ “Пловдив" остава единственият университет в България, за който не е обявена грипна ваканция, въпреки че студентите в МУ са изложени на доста по-голям риск от тези в другите висши учебни заведения. Това е пълно безумие!"

"Недопустимо е единствено за МУ Пловдив да не е обявена грипна ваканция! Няма маски по аптеките, както и дезинфектанти за ръце, тези студенти се намират в най-голям риск от епидемията от който и да било друг университет, училище, детска градина и каквато и да е друга институция.

Световната Здравна Организация съветва да се отложат всички събирания на много хора в затворени пространства, а знаете ли че тези студенти имат поне 2 лекции на ден, на които присъстват 100 човека(кой болен, кой здрав, защото все пак отсъствия не се допускат), а когато студентите нямат лекции те обикалят болницата ходейки на упражнения по различните отделения, а между тях имат почивки в които те отново са в епицентъра на заразите от най-различни вируси, разбираемо медицинските университети в София, Плевен и Варна обявиха своите ваканции и така уважаеми единствения университет с НЕ обявена грипна ваканция остава МУ Пловдив (посветени на хуманността, незачитащи здравето на своите студенти)! ", това пък е писмото на притеснена майка на студент.


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Направете по една новина за ПУ и ТУ, че няма да се стреснат! Вчера 2ма заразени днеска 4ри след 10дни ще са стотици. Ние да си изкараме лекциите тях ги боли х*я за нашето здраве.
0
 
 
Пхахахаха айде моля ви се ... студентите от Пловдивски университет и тези от Техническия да не сме животни. Иначе безумие, че медиците не са ги пуснали във ваканция ?
0
 
 
Сега след като пуснаха всички в Пловдив не е ли редно и ПУ да пуснат?
0
 
 
Глупости! ПУ и ТУ също не са в грипна ваканция.
0
 
 
Не е вярно и в Сфийския университет не са ги пуснали децата.
0
 
 
Сладури! Може да сте студенти, но сте студенти по медицина-т.е. време е да спрете да мислите като студенти и да започнете да мислите като лекари! Като завършите, в такива ситуаций да не мислите, че излизаме във ваканция, напротив! Нека да имат възможността да наблюдават бойното поле, защото се очаква от тях да излязат на него един ден!
0
 
 
Каква е разликата между студента и работещите млади хора на тяхната възраст. Няма разлика.защо всички работещи младежи не са в грипна отпуска. Това с обявяването на грипна ваканция е пълна глупост. Всички ученици днес в това хубаво време бяха по кафета, молове и навсякъде из града. Вероятността да се заразят е също толкова, колкото и ако ходят на училище.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: