ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
БСП пита дали има обходни маршрути заради пробива под Гарата
Автор: Диана Бикова 09:42 / 09.11.2021Коментари (1)1862
© Plovdiv24.bg
Общинският съветник от БСП Йордан Василев отправи към градската администрация остри въпроси за липсващата пътна маркировка и организацията на движение в града при ремонтите на важни градски артерии, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Поиска и график за затваряне на улиците, обходните маршрути и местата за поставяне на обозначителни табели във връзка със стартиране на проекта за пробив под Централна жп гара. Публикуваме питането без редакторска намеса:

"Темата за пътна безопасност по пловдивските улици следва да бъде изведена на първо място в приоритетите на което и да е управление. Осигуряването на пътната безопасност е съвкупност от три елемента – подготовката и самосъзнанието на водачите, състоянието на пътната инфраструктура и не на последно място самата организация на пътното движение.

Докато контролът върху водачите е приоритет на други институции, то останалите два елемента са изцяло в прерогативите на Община Пловдив.

Поддържането на пътната инфраструктура и сигнализация следва да се извършва постоянно, а отстраняване на проблеми, като липсващи пътни знаци, изтрита маркировка, както и нарушения на пътната настилка е необходимо да бъдат отстранявани във възможно най-кратки срокове, независимо от необходимите средства за това. В приемната ми за гражданин получавам непрекъснато сигнали за липсващи и/или унищожени знаци, особено на по-малките улици, включващи се към път с предимство.

Лично за мен най-същественият елемент, който влияе не само на пътната безопасност, а и въобще на цялостната градска среда, като чрез разрешаването му ще намалим шума и замърсяването на въздуха, е организацията на движението. В последните месеци, след стартирането на редица ремонти, засягащи основни пътни артерии, задръстванията по пловдивските улици станаха ежедневие.

В това си питане няма да коментирам, "умните“ светофари, неосигуряващи "зелена вълна“ и отделната секция за ляв завой на ключови кръстовища, тъй като вече съм го правил в предишно питане. Все по-осезаем проблем днес са спрелите на "аварийки“ на забранени места автомобили и липсата на контрол и санкции. Такива се наблюдават непрекъснато по бул. "Васил Априлов“ от колелото на Централна гара до кръстовището с бул. "Пещерско шосе“, по протежение на бул. "Руски“, по бул. "Цар Борис III-ти Обединител“, бул. "Македония“, както и паркирани по пътното платно, не рядко и в две редици, на бул. "Кукленско шосе“ тежкотоварни камиони.

Сериозен проблем е и неадекватното маркиране на участъци в ремонт и осигуряване на адекватни и добре обозначени обходни маршрути. Само за пример ще дам, че при ремонта на бул. "Христо Ботев“, табелите за ремонтни дейности са поставени в самото начало на ремонта, а при затварянето на връзката с бул. "Копривщица“ в северната страна, индикацията за това бе в самото кръстовище, без да е указан обходен маршрут.

Във връзка с гореизложеното, въпросите ми са:

1. По какъв начин и кой е ангажиран с контрола за нарушена пътна настилка, изтрита маркировка и липсващи пътни знаци? При констатирани проблеми, какъв е срокът за отстраняването им?

2. По какъв начин и кой е ангажиран с контрола на неправилно паркираните автомобили и какъв е броят на глобените по изброените по-горе булеварди?

3. Преди започването на ремонт и издаване на строително разрешение, засягащо пътната мрежа на територията на Община Пловдив, прилага ли се схема за одобрените обходни маршрути с отбелязани съответните указателни табели за обозначаване на обхода? Ако да, моля да посочите и кой контролира поставянето на тези табели.

4. Във връзка с изпълнение на строителните работи по пробива под Централна гара, моля да ми предоставите график за затваряне на засегнатите улици, както и схема за предвидените обходни маршрути и местата за поставяне на обозначителни табели".


Още по темата: общо новини по темата: 260
16.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този бспАр в Пловдив ли живее ? Кой път затваря пробива под гарата ,че да има обходни пътища ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: