ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Владимир Путин: Русия се стреми към възможно най-бързо завършване на конфликта в Украйна
Автор: Иван Христов 21:30 / 22.12.2022Коментари (0)2249
©
Русия се стреми към възможно най-бързо завършване на конфликта в Украйна, но Киев трябва да осъзнае неизбежността на дипломатическото му разрешение. Това заяви пред журналисти в четвъртък руският президент Владимир Путин след заседание на Държавния съвет на Федерацията, предава ТАСС.

При пресконференцията, която говорителят на руския лидер Дмитрий Песков каза, че не може да се счита за голяма пресконференция, Путин каза, че ще подпише указ за отговор на тавана на цените на петрола следващата седмица и че ще изнесе реч пред Съвета на Федерацията в началото на следващата година. Той също той смята, че доставката на американските системи "Пейтриът“ на Киев само ще удължи конфликта, говори за "нулирането“ на украинския военно-промишлен комплекс и подчерта, че Русия е преминала тази година "доста уверено“.

Идеалните ситуации съществуват само на хартия, но Русия премина изминалата година "доста уверено“. Сегашната ситуация няма да й попречи да реализира планове за бъдещето, включително през следващата година. Няма съмнение, че всички цели ще бъдат постигнати, категоричен е Путин.

Той уверява, че военната интервенция в Украйна е била принудителна мярка.

Според него, представянето на руската икономика сега е по-добро, отколкото в много страни от Г-20 и Москва няма поводи за притеснение.

Путин смята, че въпросът за възможността за по-голямо участие на Съединените щати в събитията в Украйна трябва да се разглежда "по-широко и по-задълбочено": Вашингтон отдавна е въвлечен в процесите в постсъветското пространство, отдавна се стреми да раздели "руския свят“, заяви той.

По въпросите на разрешаването на ситуацията в Украйна, започвайки от 2014 г., по думите му, Русия е била "водена за носа" и то успешно. Според него Москва се е провалила, защото е позволила други да разделят и противопоставят жителите на двете страни.

"Никой не иска обединението на руския народ. <...> Никой не иска обединение и укрепване, освен нас. Но ние ще го правим и ще го направим“, подчерта руският лидер.

Путин коментира, че обещаните на Украйна американски зенитно-ракетни комплекси "Пейтриът“ са "доста стари системи“, които не работят като руските С-300. Срещу тях има противоотрова: "Ще щракнем и Патриота“.

Вашингтон напразно снабдява Киев с всички нови оръжия: "Тези, които правят това, го правят напразно. Това просто удължава конфликта, това е всичко."

Русия не се стреми да завърти "маховика на конфликта" в Украйна, а да прекрати войната, която започна там през 2014 г. Колкото по-бързо приключи конфликтът, толкова по-добре, заяви Путин.

Засилването на военните действия ще доведе до неоправдани загуби: "Пилето кълве зърно по зърно“.

Президентът заяви, че военните ресурси на западните страни не са "на ръба на изчерпването", но запасите от оръжия, останали от съветската епоха, наистина са на изчерпване. За Украйна няма да е толкова лесно да премине към натовски оръжия, това е "голям въпрос".

Путин призна, че Русия изразходва своите запаси от оръжия, но украинският военно-промишлен комплекс "ако не се е върнал напълно към нулата, значи бързо се движи към нея". Според него Русия може да увеличи темповете и обема на производството на оръжия: "Ние сме в състояние да го направим и ще го направим“. Властите обаче няма да направят това в ущърб на други сектори на икономиката.

Руският президент изтъкна, че всички конфликти завършват с дипломация и колкото по-бързо осъзнаят това украинските власти, толкова по-добре.

Указът за ответни мерки срещу тавана на цените на руския петрол ще бъде подписан "в понеделник-вторник". Самият таван няма да навреди на Русия, но това е пътят към унищожаването на световната икономика.

Решението на Европейския съюз да въведе таван на цените на газа също няма да доведе до нищо добро, "това е от същата опера". Ако това решение се отрази на договорите на Газпром, Москва ще трябва да помисли дали си струва да ги изпълнява.

Експлозиите в Северни потоци са проява на държавен тероризъм, частни лица не биха могли да направят това, категоричен е Путин. Според него зад този терористичен акт стоят тези, които са заинтересовани от продължаването на транзита на руски газ през територията на Украйна.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: