ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
В Калифорния на училище ще ходят само ваксинирани деца, а в Канада забраняват обществения транспорт за неваксинирани
Автор: Цвети Тончева 16:14 / 12.10.2021Коментари (3)8496
©
Снимка: CDC
В Калифорния учениците ще бъдат в училище присъствено само, ако са ваксинирани, пише The Guardian. Калифорния обяви първия си национален план за ваксинация срещу Covid-19 за ученици, който ще накара всички начални ученици до гимназистите да бъдат имунизирани, след като ваксината получи окончателно одобрение от правителството на САЩ за различни възрастови групи. Правителството е одобрило напълно ваксината Covid за тези на 16 и повече години, но е предоставило само спешно разрешение за всеки от 12 до 15.

След като федералните регулаторни органи напълно одобрят ваксината за тази група, държавата ще изисква учениците от седми до 12 -ти клас да се ваксинират както в държавни, така и в частни училища, съобщиха в петък от кабинета на губернатора Гавин Нюсъм.

Държавата ще изисква ваксината за ученици в детска градина до шести клас едва след като федералното правителство даде окончателно одобрение за всеки от 5 до 11. 

В момента Калифорния има най-ниския процент на заразени с Covid в страната, въпреки, че в някои региони, особено в тези, където устойчивостта към ваксини и нивата за обществено здраве са високи, продължава да се наблюдава тревожен скок в хоспитализациите. 

Лос Анджелис вече е наложил ваксини за всички студенти над 12 години. В най -големия училищен район в страната ежедневните инфекции са намалели наполовина през последния месец, когато повечето деца се върнаха на училище.

"Тези цифри са невероятно ниски, като се има предвид, че над 3000 училища вече са отворени в целия окръг“, каза Барбара Ферер, окръжен здравен директор, в четвъртък. Планът на държавата за ваксина ще влезе в сила през семестъра, след като федералното правителство даде окончателно одобрение. Ако той дойде през януари, тогава планът ще влезе в сила през юли. На учениците ще бъдат разрешени религиозни и медицински изключения, но правилата за това как държавата ще прилага тези изключения все още не са написани. Всеки студент, който откаже да вземе ваксината, ще бъде принуден да завърши независим курс у дома.

Досега Нюсъм беше оставил решението за план за ученическа ваксина на местните училищни райони, което доведе до множество различни поръчки в някои от най -големите области на щата.

Лос Анджелис и Оукланд Обединени са наложили всички ученици над 12 години да бъдат ваксинирани, но заповедта на Оукланд не е определила краен срок, в който студентите трябва да се съобразят.

LA определи краен срок до 20 януари. По-рано тази седмица училищното настоятелство на Сан Диего одобри план персоналът и учениците на възраст над 16 години да бъдат напълно ваксинирани до 20 декември.

През август Калифорния стана първият щат в САЩ, който изисква всички учители и персонал в държавни и частни училища K-12 да се ваксинират или да се подлагат на седмично изследване на Covid-19.

Newsom също издаде план за маски в училище по-рано през лятото и за закрити класове, който се прилага за всички учители и ученици.

Повече от 8.9 милиона деца във възраста 12-17 г. в САЩ вече са ваксинирани срещу COVID-19.

Ако пътувате по света, имайте предвид, че от края на ноември в Канада пък общественият транспорт ще се ползва само от напълно ваксинирани лица от 12 г. нагоре.

В България има лесна възможност децата от 12 г. нагоре да бъдат ваксинирани с иРНК ваксини.

Не отлагайте ваксиниацията на децата си! Ваксинирайте ги възможно най-скоро срещу COVID-19, за да бъдат предпазени, съветват специалистите у нас.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
В началото казаха ваксинирайте се,за да изчезне вируса.Сега излиза,че не само,че не изчезва,ами можеш да се заразиш и да заразяваш,независимо че си ваксиниран.Единствено при ваксинация го караш по-леко.Не казвам нищо,просто всеки да си направи изводите,защото утре може да кажат нещо друго....
0
 
 
допълвам - в лодката са всичките говеда,които ми слагат *минуси*,защото от ПРОСТАЦИ-АНТИВАКСЪРИ само толкоз.Мрете,глупаци,Пловдив става ад!
-2
 
 
диктатура!Всеки момент група бълХарски антиваксърчета ще акустира с гумена лодка на брега - не казвам къде,кУрспирация е,и на място ще се бори срещу диктатурата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: