
ЗАРЕЖДАНЕ...
Шеф Виктор Ангелов: Малцина знаят, но детската ми мечта беше да стана тираджия | ||||||
| ||||||
Видео рецептите на шеф Ангелов са специален подарък за шофьорите на камиони по случай професионалния им празник Спасовден, който се отбелязва днес. Те са част от кампания под надслов "Как да я караме по-здравословно“, инициирана от водещата българска транспортно-логистична компания TRANSPRESS. "Малцина знаят, но детската ми мечта беше да стана тираджия. Е, станах готвач. Но сега имам шанс да покажа на шофьорите как могат да трансформират няколко класически рецепти и да ги превърнат в питателни, топли ястия дори, когато са на път.“, споделя шеф Виктор Ангелов. "До камиона разполагам с всичко, което ми е необходимо, за да сготвя вкусно – вода, маса и силен газов котлон. И искам да покажа как, когато човек има желание, може да се храни качествено и когато е на път.“, допълва той. Анкета на TRANSPRESS проведено сред български професионални шофьори на камиони показва, че близо 90% от тях често се хранят "на крак“ или в кабината на камиона. Една трета от участниците споделят, че когато са на курс се хранят предимно с бърза храна или т.нар. fast food. 20% споделят, че често залагат и на сандвичи и закуски от бензиностанции. 63% си носят и консервирана храна от вкъщи, когато са на път. Само половината от анкетираните се стараят да залагат и на здравословни храни като салати, плодове и ядки. "Ние знаем, че професията на шофьорите е тежка и отговорна, и че начинът им на живот е изпълнен с предизвикателства. Затова се стараем да им осигурим достойни условия на труд, удобства в кабината и да имат обезпечено място за нощувка и качествен отдих, когато са на дълъг път. Но винаги се стремим да направим още нещо в грижата за здравето и спокойствието им. Преди време създадохме специалната програма TranSport за лесни видео тренировки за шофьори, изготвена от шампиона ни Данчо Йовчев. Направихме и кампания, в която шофьорите получиха безплатен достъп до аудиокниги, за да могат часовете на път да бъдат по-приятни и смислени. А сега поканихме шеф Ангелов, който да ни помогне с идеи за подходящи рецепти, създадени специално за шофьорите и условията, в които те могат да си сготвят, ако имат желание.“, разказва Веселин Стоянов, основател на TRANSPRESS. Освен със спецификите на условията за приготвяне на храна при полеви условия, рецептите на шеф Ангелов са съобразени и с предпочитанията на шофьорите. Анкетираните споделят, че предпочитат ястия с месо, като на почит са както супите и яхниите, така и кюфтетата и бургерите. Над 80% от респондентите изразяват готовност да опитат да приготвят "шофьорски ястия“ по предложени рецепти, стига това да е удобно и практично. 72% изявяват желание да влязат в по-добра здравословна форма. Още с обявяването инициативата "Как да я караме по-здравословно“ привлече сериозен интерес в социалните мрежи, като провокира професионални шофьори да споделят снимки на своите ястия, приготвени на път. Сред тях се оказаха гурме шедьоври като телешки стек с карамелизиран лук и кестени, октопод със свежи салати и дори охлюви, събрани, обработени и приготвени по време на транспортен курс с камиона. Най-запалените кулинари сред професионалните шофьори вече обсъждат и организиране на мастър шеф състезание за гилдията, което да се журира от шеф Виктор Ангелов. |
Още по темата: | общо новини по темата: 33 |
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg