ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Кандидати за кмет на Пловдив, умирате от страх пред Альоша. Изправете се!
Автор: Любомир Минчев 13:20 / 02.10.2023Коментари (24)6194
© Plovdiv24.bg
Петима кандидати за кмет на Пловдив бяха препитани в блиц интервюта по Нова тв. Един от въпросите очаквано беше за Альоша. Представителите на БСП и "Възраждане“ бяха категорични – те обичат повече Съветския съюз и Русия пред България и Пловдив, за тях Червената армия е освободител, а не окупатор. Те ясно заявиха, че се чувстват уютно под шмайзера на Альоша и това е висша ценност за тях. Нищо изненадващо, както не е изненадващо, че няма да бъдат избрани да управляват Пловдив.

Славчо Атанасов предпочита да говори за фалита на Бирмингам и джунглата на Ориноко, а Альоша не е толкова важен въпрос за него, ще организира референдум.

Ивайло Старибратов също е на мнение, че има по-важни проблеми пред града и когато дойде времето – кога ли ще дойде, хората ще решат.

Костадин Димитров беше малко по-категоричен – няма да допусне конфликти и спорове в мултиетнически град като Пловдив. И все пак българските светини и икони не можели да стоят по-ниско от Альоша.

Уважаеми кандидати да управлявате Пловдив, умрели сте от страх с опрян в главата шмайзер. Страхувате се от категорично мнение, за да не разочаровате някои от избирателите си и да провалите кампанията си. Но избирате да се провалите, след като ви изберат. Защото не показвате топки, че можете да управлявате Пловдив.

Сериозно ли смятате, че Альоша не е важен въпрос? Господа, това е фундаментален въпрос. Защото един град се развива не само само с нови улици и жилищни комплекси, офис сгради, паркове и детски площадки. Духът и ценностите, трупани през вековете, са онзи темел, който никакъв шмайзер не може да погази. Първо тях трябва да опазим, преди да говорите за фалита на Пловдив. И не ви ли прави впечатление, че с Альоша над главите Пловдив отдавна е фалирал.

Погрешно ли сме подредили ценностите, пред които се кланяме? Или пък това е естественият им ред – Альоша най-отгоре, Левски най-долу. Кажете го ясно!

Паметник на един окупатор продължава да ни държи в плен и вие твърдите, че това е маловажен въпрос. Ами майната ви тогава!

Иначе е много лесно пред камерите да се кълнете в българските икони и да следвате ценностите им, а в същото време да подпирате шмайзера.

Вие, господа кандидати, дори нямате смелост да кажете дали сте срутили Альоша поне в душите си. Умрели сте от страх, а искате да управлявате.

Изправете се малко и стига сте усуквали с приказки какво искали пловдивчани. Вие какво искате, нали вас ще избираме? Иначе вече сте се провалили, дори и да ви изберат.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо темата се Политизира? Това е историята на това което си преживял! Хубаво Лошо! То оставя Урок! Урок който трябва да се помни! И това е работата на Паметниците! Да пазят Паметта! Мисля че по този въпрос се изказа и една относително почтенна личност Сакскобургготски!
-1
 
 
Прав е че за такова нещо трябват топки, а за съжаление в България политици с топки няма. Тази разкрачена позиция, която заемат повечето от кандидатите, показва, че не могат да взимат трудни решения. Едните искат това недоразумение да се разруши, чуждопоклонниците, които обичат съветска русия повече от България, искат да стои там вовеки, а тъпите политици въртят сучат, гледат да угодят и на едните и на другите. Е, решението е очевидно - преместване - така и едните и другите ще са недоволни - нито ще е на най-централното място в града, нито ще е на чакъл. Толкова ли е трудно?
+1
 
 
Въпрос към всички: в съзнателния ви живот, това коя поредна година е, в която все бутат Альоша догодина? Аз карам 25-та някъде (поне 10 от тях са "ама не тоя път наистина го бутаме, пИснА нИ). При вас как е?
-1
 
 
Кратко и ясно. Под достойнството на българи и пловдивчани е да търпят някакъв анонимен ватник да виси над бюста на Левски. Дали е Освободител или Окупатор ,всеки си го приема както иска НО МЯСТОТО му не е там. Чужд войник ,влязъл в България да яде и пие ,да краде,да изнасилва и да мре от метилов алкохол. А от септември 1939-дп юни 1941 беше съюзник на Хитлер този Альоша. Ай сиктир.
0
 
 
Пендел,знаеш ли колко ме интересува кой е над главата ми....ти движиш ли се по улиците,или караш тротинетка !!!???Хората за това време направиха най-дългия висящ мост в света,а тук ремонтите ще свършат след края на света!!!Като дъвчеш Альоша от толкова години,оргазъм ли получаваш!!!????
+2
 
 
Браво на автора! Това трябва да се повтаря, докато и последния чугунен мозък го разбере. Робската психика трудно се лекува.
-1
 
 
Като сме тръгнали да бутаме, защо не бутнем първо джамията на центъра? Ето ви един паметник, който някой ще каже че е по-добре да бъде църква. Има хора, които толкова много мразят себе си и историята, но най-вече мразят Русия и трябва задължително да съборят всичко Руско.
0
 
 
абсолютни комунистически подлоги !!! И тях ще си ги прибере Господ след време и тогава кой ще остане да им пази грозния паметник ? Тогава ще бъде бутнат по-тържествено и от берлинската стена !!!
0
 
 
Тоя с това ляга и става ...Альоша...и да го махнат , ти по красив , и по умен няма да станеш...
+4
 
 
Стига с този шмайзер. Альоша е с ППШ-ШПАГИН.Научете се най-накрая от години пишете едно и също.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Лято 2024
Академично гребане и кану-каяк
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: