ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
След катастрофата със Семерджиев: Кои са двете жени, които приближават автомобила?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:40 / 11.08.2022Коментари (0)6502
© Фейсбук
Развитие по разследването на катастрофата на столичния бул. "Черни връх" преди месец, при която загинаха две млади жени. Георги Семерджиев е бил сам в мощния си автомобил, смятат разследващите. Вече всички записи от камери са предадени на следователи. Назначените експертизи обаче още не са готови.

Логично би било, когато причиниш катастрофа, веднага да се опиташ да помогнеш. Случаят обаче не изглежда такъв. Буквално 17 секунди след жестокия сблъсък Семерджиев излиза от автомобила си и се отдалечава от мястото на трагичния инцидент.

По нищо не личи дори да се интересува какво е причинил. До момента, 35 дни след катастрофата, се оказва, че разпитаните свидетели са над 60. Има обаче две жени. На записите от камерите се вижда, че малко след катастрофата те се приближават до автомобила, оглеждат и след това се отдалечават. Засега тяхната самоличност остава енигма. Разследващите обаче имат предположения кои са тези жени.

Разследващите вече са успели да уточнят маршрута, по който се е движил автомобилът, управляван от Георги Семерджиев в часовете преди катастрофата. Записите от всички камери по това трасе вече са предоставени. На кръстовището при Моста на влюбените една от камерите е хванала автомобила фронтално и от записа се вижда, че в мощния джип Семерджиев е сам. Най-подробно вече са прегледани и записите от камерите на кръстовището, където е станала жестоката катастрофа.

"При прегледа на тези видеозаписи се вижда как лице от мъжки пол напуска автомобила и се отдалечава от мястото на произшествието 17 секунди след настъпване на удара. На тези видеозаписи е назначена експертиза. Тя ще даде и технически детайли, очакваме нейното заключение", заяви Десислава Петрова, заместник градски прокурор на София.

Биологичен материал с ДНК профил, който е идентичен с този на полицайката Симона Радева, както и нейни пръстови отпечатъци, са открити в автомобила. Те обаче са с давност поне няколко дни преди катастрофата.

"За нея вече знаем, че не е била в автомобила. Търсена е впоследствие по телефон, както вече е обяснено детайлно", допълни Петрова.

Минути след катастрофата до автомобила на Семерджиев се приближават две жени, оглеждат джипа и напускат мястото. На този етап самоличността им е неизвестна и те не могат да бъдат разпознати. Очаква се заключение дали може да бъде направено лицево разпознаване.

"Това ще бъде уточнено и от заключението на видеотехническата експертиза, но записите са нощно време. Камерата е разположена отдалечено. По всяка вероятност не очакваме да може да бъде извършено лицево-идентификационно изследване", каза още Десислава Петрова.

Разследващите имат предположения за самоличността на жените, съобщи БНТ. Продължава и анализ на мобилните телефони, които са били активни в района в минутите след катастрофата. И още един детайл. Назначената комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза на Семерджиев още не е готова, защото след първата беседа с него вещите лица са преценили, че е необходима и втора поне месец след инцидента.


Още по темата: общо новини по темата: 244
14.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
23.02.2024 »
22.02.2024 »
22.02.2024 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: