ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Премиерът каза истината за недоразумението след вчерашната среща
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 17.11.2009Коментари (6)5720
© Plovdiv24.bg
Истината е някъде посредата. Така премиерът Бойко Борисов коментира разминаването във впечатленията на кметовете на Раковски и Пловдив след срещата им с него в столицата. Както стана ясно вчера, за Славчо Атанасов тя е била изключително ползотворна, а според Иван Антонов - напълно безсмислена.

Министър-председателят внесе малко повече светлина и заяви, че исканите от кмета на Пловдив 5 млн. лева за община Раковски като част от компенсациите за пуска на екозавода край Шишманци в момента не са налични и няма как да бъдат дадени. При първа възможност обаче, държавата ще подкрепи проекта на Раковски за ремонт на пътя Раковски-Шишманци, каза уклончиво Бойко Борисов. На въпрос може ли да съобщи нещо по-категорично като поемане на ангажимент от страна на правителството спрямо жителите на Раковски, премиерът отговори отрицателно. По думите му, това може да стане някога в бъдеще, но не се ангажира със срокове.

Източник: Дарик



Още по темата: общо новини по темата: 189
28.03.2024 »
25.03.2024 »
15.11.2023 »
20.10.2023 »
12.09.2023 »
24.08.2019 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
аз ви казах че софиският завод ще заработи преди пловдивския ама вие не вярвате
0
 
 
Истината не е по средата и доказва по категоричен начин, че Главчо Атанасов е изпечен лъжец, за който никога не е ясно кога говори истината и кога лъже. Аз съм убеден, че ако се направи едно изследване само на публичните му изявления, ще се види, че доста по-често послъгва, отколкото да казва истината. Та той така направи кариера, момчето. Той целият от пръстите на краката до празната глава е една лъжа и измама. Надявам се, че в Раковски няма да се подлъжат от Главчови обещания, за да може Пловдив да реализира поне малко ползи в поредицата от огромни загуби, които ни нанася Главчовото анти-управление. Пловдив произвежда годишно около 100 хил. тона боклуци. Таксата в частния Екозавод, построен с общински и държавни пари, е 30 лв/тон, което означава над 3 милиона лева годишно разход на Община Пловдив за преработката на боклуците. Таксата за депониране в Цалапица е 14,13 лв, т.е. АКО ЕКОЗАВОДЪТ НЕ РАБОТИ ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА, ние гражданите на Пловдив ще си спестим само от това 1,6 милиона лева. Отделно разстоянието до Цалапица е поне два пъти по-късо, от което ще се реализират ползи в размер поне на 200-300 хиляди лева. Т.е. годишно ПРЕКИТЕ ПОЛЗИ ОТ НЕРАБОТЕНЕТО НА ЕКОЗАВОДА са от порядъка на 2 милиона лева. Моралната полза е още по-голяма - гражданите на Пловдив няма да подаряват по едно бентли на Гигов, Търев и Колев през 2010. А ще разполагат със спестените пари, с които ще може ДА СЕ РЕМОНТИРА ОСНОВНО НЯКОЯ ОБЩИНСКА БОЛНИЦА, НАПРИМЕР. Или да се преасфалтират 5 улици. Или да се преасфалтират 2 булеварда.
0
 
 
Е нали милиони ще вземе града ни за боклука-да даде оттам тези 5 на Раовски еднократно е все пак това искане и да се приключи за години напред, докато има завод. Това е.
+1
 
 
За пореден път Пловдив е прецакан от столицата-държава.
+3
 
 
цитат:
По думите му, това може да стане някога в бъдеще, но не се ангажира със срокове.
Не се прави така, г-н Премиер! Нищо не сте научили от срещата Ви със Славчо! Ето така се прави:
цитат:
Да, разбира се, до нова година парите ще са в касата, обещавам, няма никакъв проблем, всичко върви по план. Назначавам от понеделник комисии да проверят всичко което трябва под лично мое ръководство и ако трябва няма да спят и ядат две седмици, но проектът ще бъде стартиран. Обещавам, за нова година боклуците ще се движат по хубав път, това е част от антикризизната ми програма, ще видите, обещавам.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: