ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ивет, внучката на Виолета Донева: Всичко е обвито в черна мъгла
Автор: Неда Узунколева 10:53 / 07.11.2023Коментари (0)1472
© Фокус
Делото за убийството на известната актриса Виолета Донева продължава днес с разпит на свидетели. В началото на заседанието подсъдимита внучка Ивет Стайкова поиска думата за обяснения. Ивет Стайкова направи изявлението си през сълзи, наложи се да направи пауза, за да се успокои, предаде репортер на "Фокус". 

На разпита присъства и приятелят ѝ Виктор Лозанов. Когато съдията попита дали живеят заедно, Виктор отвърна: "В момента не".

Припомняме, че Ивет Стайкова е обвинена за убийството на баба си Виолета, извършено на 22 октомври 2022 г. с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин. Според обвинителния акт 81-годишната актриса, запомнена от филмите “Обич" и “Сбогом, приятели", е издъхнала от 54 удара с кухненски нож в главата и тялото. Посочен бе и мотивът на Ивет – жестока омраза заради опитите на старицата да накара своята внучка да спре наркотиците, които вземала от 14-годишна.

Ето какво каза Ивет пред съда:

"На 14 години започнах да взимам трева, пробвах LCD и амфетамини. Арестуваха ме на 15 години с трева, когато и нашите се разделиха. Зарадвах се, защото постоянно се караха, с майка ми се изнесохме при баба ми и дядо ми. Една вечер й казах, че ще е самоубия, ако не живея сама. Преместих се в "Лозенец" при едно момче, смесвах по 5, 6 вида наркотици и дизайнерски дроги.  Припадах. Взимах огромни количества и ги комбинирах. Когато нямах. започнах да изпадам в паника. Виждах хора, чувах гласове, изпадах в параноя. Хората имаха маски. Дори извиках полиция, защото ги виждах. Естествено бях на 3-4 вида дрога. Състоянието ми се влоши, изпадах в паника, чувах гласове, беше ужасно. Повечето пъти, когато изпадах в агресия, не помних нищо. След това  чувствах огромно чувство за вина и се наранявах, но взимах още дрога. Мама ме насърчи да отида при психиатър. Разказах му какво чувам и виждам. Диагностицира ме сме с параноя и метаамфетаминова психоза.

Когато се прибирах, трябваше да изляза почти веднага, защото мислех, че ме преследват, вкараха ме в лудница. Казах на баща ми, че ще се самоубия. Исках вниманието и спокойствгото, което никога не съм имала. Имах тежко детство, често изпадах в истерии. След като излязох от лудницата баба и дядо ме настаниха, една вечер се счупи едно стъкло и ме изгониха бях сама като куче. Всички ме изоставиха. Виктор ме приюти. Взимахме гъби, пико, кристали, дизайнерски дроги и нов вид кристали, халюциногени, треви. Хвърлих се от четвъртия етажа, халюцинациите бяха ужасяващи. Един ден получих "bad trip". Сънувах кошмари. Исках да се разходя, но не можех, не различавах лицата на хората около мен, когато взимам, камо ли какво говоря. Малко след това ме закараха при баба Вили. Разбирам се идеално с вея. Няколко години пуших само трева. Не издържах, имах само гъби и картони. Пак започнах за чувам гласове, уплаших си, след всичко ми е черно. Толкова съжалявам за случилото се, искам да я върна, никога няма да си простя. В апартамента нямаше други хора освен баба Вили", сподели подсъдимата.

Ивет Стайкова заяви, че е зависима и в продължение на дълги години е употребявала огромни количества дрога и харюциногенни вещества. Тя е категорична, че не е разбирала какво се случва и всичко около убийството на баба й е обвито в черна мъгла.

Очаквайте подробности!


Още по темата: общо новини по темата: 19
11.12.2023 »
06.12.2023 »
13.11.2023 »
07.11.2023 »
07.11.2023 »
07.07.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: