ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Асен Меджидиев: Най-малко ще си позволя да харчим за нещо, което не желаем
Автор: Самуил Иванов 17:22 / 11.04.2023Коментари (1)1817
© Фокус
"Министерски съвет взе категоричното решение, че България няма да се присъедини към ново предоговаряне и доставка на нови дози ваксини." Това каза на брифинг служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев във връзка с представена обща декларация на България, Полша, Литва и Унгария по отношение на договора за доставки на ваксини срещу COVID-19, предава репортер на "Фокус". Той допълни, че становището на България е било категорично, че желае да получава дози само когато има нужда като тя ще определя количествата, които са нужни и заплащането да се извършва след доставка на такива количества.

По думите му огромен брой дози ваксини са били бракувани и има около милион и четиристотин хиляди дози, които са платени, но умишлено не ги достовяме, защото също ще трябва да бъдат бракувани. 

"След като изразихме това становище министърът на здравеопазването на Полша беше първата страна, която категорично ни подкрепи", каза Меджидиев.

"Позицията на България остава непроменена от последната среща в Брюксел и сега здравния министър на Полша потвърди същата позиция. Взехме решение съвмество да излезем с общо писмо от министърпредседателите на страните, които са на тази позиция, което да бъде адресирано директно към Урсула Фон Дер Лайен, защото тя трябва да се намеси", категоричен е той.

"Най-малко ще си позволя да харчим финансов ресурс за нещо, което не желаем  и не ни е потребно", заяви министърът на здравеопазването.

"Много се радвам, че България и Полша са с обща позиция и нашата позиция е негативна", допълни още здравният министър на Полша.



Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
„Най-малко ще си позволя да харчим за нещо, което не желаем!“ Какво иска да каже с това този ДРУГАР? Че желае НЗОК да изпълнява социалната функция да изхранва некадърни, некомпетентни лекари ли? Т.е. Онези които ежегодно се възпроизвеждат под егидата на Министерство на здравеопазването! И не познават материята за органа предмет на тяхната специалност! Ще го кажа директно! Очните лекари! Следвани от Ендокринолозите! И специалистите от медицинска специалност УНГ! Колко пъти трябва да ходиш при един такъв? И той да не иска да разбере какъв е проблема! И защо се плаща на тези въобще след като не искат да разрешат проблема? Нека този ДРУГАР да Обясни! Все пак има Закон за здравето където в т. 1 и т . 4 от ал. 2 на чл. 81 от Закона за Здравето е посочено на какви условия трябва да отговаря специализацията и компетентността на един лекар за да изпълнява функцията на лекар. - Т. е. да осигури изпълнението на тези две условия: „своевременност, достатъчност и качество на медицинската помощ“ при „зачитане правата на пациента“. – Посочени във визираните по-горе две точки от този Закон. Така че, не знам кой какво си позволява в разрез със Законите и Конституцията в тази страна!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
49-ото Народно събрание
Цар Симеоновата градина придобива нова визия
Проблеми с водата в Брестовица
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: