ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ангел Джамбазки за Шенген: Австрия и Германия играят заедно срещу България, нидерландски фирми печелят
Автор: Петя Кузева 23:03 / 10.11.2023Коментари (2)3038
"Фокус" потърси за коментар относно приемането на България в Шенген евродепутата Ангел Джамбазки преди началото на конференцията на тема "Разширение на Шенген: Ключовата Роля на България в Областта на Граничната Сигурност" в Европейския парламент. 

Г-н Джамбазки, отдавна сте в ЕП в Брюксел, днес тук за конференцията пристигат официални лица като и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов и с всеобщи усилия правите възможното България да бъде приета там, където и е мястото, а именно в Шенгенското пространство. Смятате ли, че и с последните събития в Близкия Изток и възможната нова бежанска вълна, това е вероятно да се случи в близко, в обозримо бъдеще?

Ако не се случи, причините за това ще бъдат чисто политически. Те ще бъдат заради двуличието и лицемерието на властите в държави като Холандия, като Австрия и държави, които иначе се правят, че се борят за защита на всякакви права и правила, но се оказа, че това не е така. България и Румъния категорично са изпълнили отдавна всичко, което се искаше от тях, причината да не сме в Шенген нито е Близкия Изток, нито е Далечния Изток, нито е Средния Изток, нито е филанкишията, нито е арменския поп. Причината е чисто икономическа и тя е, че холандският бизнес печели от невлизането на България и Румъния в Шенген, и всеки ден забавяне за тях е печалба. Ето това е грозното лице, което доста Ваши колеги няма да отразят и напишат, въпреки че го знаят прекрасно и съм го казвал сто пъти. И мои колеги също няма да го кажат, защото не е политически коректно да говорят по този начин. Те си дрънкат техните глупотевини за права, за правила, за глупости разни. Никой от тях не ги спазва, никой от тях не вярва в тези работи, никой от тях не ги спазва, прекрасно знаят, че това не е вярно. Но пък знаейки, че това не е вярно, не смеят да кажат това, което е вярно, защото няма да им разрешат. Фактът е, че не сме в Шенген заради икономическите интереси на фирмите в Холандия, до голяма степен в Германия, те си намират други държави, които да изпълняват тяхната воля. А това, че Австрия е против членството на България и Румъния, не е заради Австрия, това е сделка между Австрия и Германия. И всеки, който има малка представа от процесите в ЕС, знае отлично това. Така че Близкият Изток, Далечният Изток - изобщо не е причината. 

Казвам, че сега ще могат да вкарат още един мотив като причина да не ни приемат, ще може да бъде използвано, с оглед на това, че обстановката се усложнява от евентуална нова бежанска вълна и ще е още един повод за отлагане. 

То досега не е бил това мотивът. Това е оправданието.

Още един повод за отлагане. 

Да, разбира се. Още един повод за отлагане. Иначе причината е чисто икономическа и политическа.

Достатъчно сериозен отпор ли срещат те от българските власти? Давам пример с румънците, които се заинатиха и втвърдиха тона. Дори направиха анкета в държавата си, огромна част от народа казва: "Хайде, ние пък ще бойкотираме австрийските фирми, за да може да си научат урока и вземат поуки". 
 

Абсолютно са прави. Само дето българските власти са абсолютно безгръбначни, безкрайно непоследователни, безкрайно безпринципни и те никога няма да защитят българската позиция, защото не им е позволено. На тях не им се разрешават тези неща. Те са монтирани, за да изпълняват, за да бъдат изпълнители, а не за да изразяват своя позиция или българска такава. Това правителство, монтирано на "неслобката", на "некоалицията", не му е дадено право от неговите началници да говори и да заема позиция - дадена му е задачата да изпълнява, затова и не виждате никаква реакция на очевидни несправедливости. Дори най-политически скопеното, дори най-политически потентното правителство, ако беше малко от малко национално, щеше по някакъв начин да защити собствения си интерес, интереса на държавата и интереса на хората, които са го избрали. Както виждате, тези не го правят и това не е случайно. Не го правят, защото не им се разрешава да правят такива неща и не им се разрешава да имат собствено мнение. 

Кой конкретно? 

Властта в България. Министър-председателят и министрите от несглобката, монтирана в Западните посолства по геополитически причини. Тази некоалиционна сглобка я има поради геополитически причини. Тези хора временно пребивават във властта с ясна задача да не си отварят устата и да не дрънкат много, много, а да изпълняват каквото им се каже. Ако им се каже да скочат, ще скочат, ако им се каже да лаят - ще лаят, ако им се каже да донесат клечката, ще я донесат. Те това работят, така че не очаквайте реакция от тяхна страна, това са хора безгръбначни и безпринципни. И това е видно отвсякъде.  

Знам, че може и цяло есе да напишете, но как бихте коментирали изминалите местни избори в България и моментната картина ще доведе ли до още политически размествания? 

Това, което се вижда в три изречения или с три думи в едно изречение е сериозен гняв, сериозно неодобрение и сериозна съпротива срещу всякакви сглобки, срещу нечисти и непочтени неща. Това се видя и в София, това се видя и в Благоевград, това се видя и във Варна.  Това се видя на страшно много места, в които избива една глуха, но ръмжаща съпротива, която трябва да бъде много сериозен сигнал на тези, които правят тази нечиста политика в България.


Още по темата: общо новини по темата: 380
08.05.2024 »
18.04.2024 »
11.04.2024 »
03.04.2024 »
02.04.2024 »
02.04.2024 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стига сте обвинявали другите! Ялова кучка "трудно Ражада"!
Aнонимен
на 10.11.2023 г.
+1
 
 
Ами да си направим един Балкански саюз и да се оправят Австрия и Холандия, през балканите с визи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Детско-юношески футбол
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Художествена гимнастика - състезания и подготовка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: