Френска фирма готова да построи нов стадион "Пловдив"! Има обаче непреодолима пречка!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (74)
11:21 / 18.02.2020
28618
Много сериозна френска компания е готова да построи изцяло нов стадион "Пловдив“, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Новината съобщи кметът на града Здравко Димитров по време на отчета му за първите 100 дни от управлението му. Финансирането на строежа може да се поеме изцяло от въпросния консорциум, но французите са поставили едно единствено условие - на съоръжението да играят двата местни гранда Локомотив и Ботев.

"Имах среща с френска фирма, консорциум, за стадион "Пловдив“. Тяхното условие е двата отбора да играят на този стадион. Аз не виждам жив човек, който може да събере Локомотив и Ботев да играят на един стадион. Те са си направили изчисленията, ще го менажират и даже са готови да дават пари на общината. Според тях един стадион с капацитет за 25 000 зрители е нормален за Пловдив и може да се печели от него", заяви Димитров пред камерата на Plovdiv24.bg.

"Според мен това може да стане в друго градче, в което да има само един отбор. Двата клуба са категорични, че не искат да играят на едно и също място. Ще търсим други начини, тъй като на никой не му харесва това състояние на стадион "Пловдив“, допълни още кметът на града.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на Димитров по темата!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (74)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).