ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дрецун атакува: Български министър не може да дава уроци на сръбски депутат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 23.11.2019Коментари (2)4660
© БГНЕС
Председателят на парламентарната комисия за Косово Милован Дрецун отправи ново скандално обвинение срещу България. Само 24 часа, след като заяви, че на територията на Сърбия действа голяма мрежа от български разузнавачи, Дрецун каза следното: 

"Българският министър на външните работи не може да дава уроци на един депутат от сръбския парламент. Екатерина Захариева няма да определя и какво ще говори един депутат".

Вчера българският дипломат №1 остро осъди поведението на Дрецун. Захариева съобщи, че сръбският посланик в София ще бъде извикан по този повод в МВнР.

Според Дрецун на практика "Захариева е реагирала на изнесената информация от президента Александър Вучич, че българското военно аташе се занимава с неразрешени действия".

"Вместо да отговори на изявлението на Вучич, тя реагира на казаното от мен и така изпраща послание до нашия президент. А той съобщи, че в близките дни ще имаме допълнителни данни за действията на разузнавателните служби от някои съседни държави на наша територия срещу интересите ни. Някои от съседките ни ще реагират много агресивно и нервно. На мен ми се струва, че нейното послание е следното: В този кръг от държави да не попадне и България", каза още Дрецун. Той поясни, че действията на българското военно аташе са били свързани с разрешаването на политическия въпрос в южната част на страната, което било недопустимо. 

"Когато говорим за присъствието на разузнавателните структури и техните съюзнически мрежи, естествено имам предвид Косово", каза още Дрецун и припомни "ролята на България по време на въздушната операция на НАТО през 1999 г., когато Атлантическия пакт използвал българските данни за бомбардировки и те са били на 4-то място по качество".

"Изглежда, че с моето изявление съм ударил в десятката и поради тази причина последва такава агресивна и нервна реакция. Тя е неприемлива и непремерена. Ние решаваме нашите въпроси по такъв начин, за да не може други да ни се месят отвън. Според мен обаче някои съседни държави се опитват да се намесят... Добрите отношения не се изграждат чрез признаването на лъжливата държава Косово или пък чрез отказа от изграждането на "Южен поток".

Дрецун обеща "много скоро обществеността да научи подробна информация за действията на замаскирания разузнавателен център в Скопие, където имало служители от Северна Македония, Хърватия и България". Той не "изключва вероятността работата на този център да е свързана с шпионската афера в Белград и срещите на руския и сръбския офицер". Видео кадри от тези срещи бяха публикувани в началото на седмицата.

За новите обвинения срещу страната ни Милован Дрецун използва сръбската редакция на руската агенция "Спутник". Изявлението му дойде само няколко часа след друга атака срещу България - тази на военния министър Александър Вулин, който заяви, че други вместо нас, избирали приятелите и неприятелите на България, за разлика от Сърбия, която б


Още по темата: общо новини по темата: 975
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
24.10.2023 »
15.10.2023 »
предишна страница [ 1/163 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ние сръбските дупетати го поемама а*ално но само от руски разузнавачи.На български министри не даваме,да не вземат да ни разпорят.
0
 
 
Щото сте много ербап затова останахте един санджак без излаз на море...гнусна милошевичка мастия.Много бързо забрави,че се разпаднахте щото сте кухи и тъпи военолюбиви боклуци. Южен пАток пак ще ви дойде на границата бе нещастник.Само ,че тръбата ще е наша,не като у вас на Газпром.Подлоги прости.Никакво НАТО или ЕС щом още квичиш алаМилошевски,русофилен изрод.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: