Осъдиха футболист от Пловдивско, наритал рефер заради засада

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:36 / 07.10.2019
5317
Футболист от областта, който наритал рефер заради спорна засада, получи солена глоба от пловдивския районен съд, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Екшънът се разиграл на среща между отборите на ФК "Марица“ - Градина и домакините от ФК "Светкавица“ - Манолско Конаре, които играят в "Б“ областна група – изток.

Мачът стартирал в 17:00 часа на 29 септември м.г. По време на второто полувреме, в 80-ата минута пострадалият вдигнал флаг, с който маркирал засада на играч от отбора на ФК "Светкавица“, при което главният рефер отсъдил, непряк свободен удар в полза на ФК "Марица".

Домакините останали недоволни - играчите се струпали около съдията и му потърсили обяснение. Започнали да го псуват и обиждат. Най-нападателен бил обвиняемият, който играел с номер 10. Наред с отправените псувни, той ритнал рефера с крак по бедрото, в близост до слабините. Пострадалият почувствал силна болка. Футболистът получил червен картон, но напускайки терена отново минал покрай рефера и го ритнал отново в същата област на тялото.

За действията си, представителят на ФК "Светкавица“ бил изправен пред съда – с обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Тъй като бил неосъждан, с добри характеристични данни, признал вината си и съдействал на разследването, магистратите му наложили единствено глоба в размер на 1000 лева.

Решението подлежи на обжалване и протест пред окръжния съд.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 13


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).