Ботев победи Локо за Купата след дузпа и груба вратарска грешка

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:26 / 19.09.2019
3159
Ботев спечели градското дерби с Локомотив в турнира за Купата на БФС при юношите от набор 2002. В среща от втория кръг на надпреварата "канарчетата" се наложиха с 2:1 над "смърфовете" на един от терените в Коматево.

Двата тима направиха здрав и равностоен сблъсък, в който преобладаваха единоборствата. Мачът бе белязан от две дузпи - по една за двата отбора.

"Жълто-черните" откриха резултата в 29-ата минута след груба грешка на противниковия вратар. Защитник на Локомотив върна една топка и вратарят я хвана, въпреки че пред него нямаше играч на Ботев и спокойно можеше да я изчисти. Така бе отсъден непряк свободен удар на метър пред малкото наказателно поле. Стефан Попов подаде към Иво Казаков и той с удар по земя се разписа за 1:0.

В самия край на първата част гостите получиха право да изпълнят дузпа, която бе реализирана. Второто полувреме стартира по начина, по който завърши първото - с дузпа, но този път в полза на Ботев.

Георги Трифонов бе съборен в наказателното поле на "смърфовете" и съдията посочи бялата точка. С изпълнението се нае именно Трифонов, който безкомпромисно прати вратаря в обратния ъгъл за 2:1.

По този начин "канарчетата", водени от Димитър Пашев и Петър Пенчев, преодоляха зоналния кръг и вече гледат към осминафиналите на турнира.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).