Локо се отказа от концесиите за стадиона и базата в "Тракия"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (35)
10:39 / 13.08.2019
9435
Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски се отказа да участва в конкурса за отдаване на концесия на стадион "Локомотив", както и в концесията за изграждане на футболен тренировъчен комплекс в район "Тракия", научи Plovdiv24.bg.

Крайният срок за подаване на документите вече изтече, а вчера трябваше да се проведе закрито заседание на общинската комисия за отварянето на подадените оферти. Оказа се обаче, че такива няма.

По информация на Plovdiv24.bg Христо Крушарски не приема концесионните условия по договора, и по-конкретно месечните такси, които трябва да се плащат за двата обекта. Припомняме, че концесията за стадиона на черно-белите трябваше да е за срок от 35 години, като минималните инвестиции, които трябваше да бъдат направени, възлизаха на 17,905 милиона лева. В бъдещата база в "Тракия" пък трябваше да се инвестират още 7 млн. лева.

Самият Крушарски още на 5 август даде знак, че с концесиите няма да има развитие. След равенството 1:1 с Лудогорец клубният бос каза в прав текст: "Докато Ботев не си реши въпроса със стадиона, Локомотив никога няма да го реши. Ботев има по-силна позиция. Ние продължаваме да си чакаме. Вече четвърта година си играем игрички".


Виж коментарите (35)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).