ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Вече има идея кои мачове да играят на стадион "Пловдив" Локо и Ботев
Автор: Стойчо Генов 14:43 / 17.04.2019Коментари (3)10303
© Plovdiv24.bg
Заместник-кметът Георги Титюков каза днес интересни неща относно реконструкцията на градския стадион "Пловдив", както и за построяването на бъдещия лекоатлетически стадион в града, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че преди няколко дни спортният министър Красен Кралев обяви, че няма смисъл държавата да инвестира пари в построяването на стадион в Пловдив, ако Локомотив и Ботев не се разберат да играят там всичките си мачове.

"Разнопосочни са мненията относно това какви мачове трябва да се играят на обновения стадион "Пловдив". Едни са на мнение, че там задължително трябва да се състоят големите дербита между Локомотив и Ботев, както и мачовете на тези отбори срещу Левски, ЦСКА и Лудогорец - двубои, които винаги предизвикват по-голям интерес", каза днес Георги Титюков.

"Проектът за бъдещия лекоатлетически стадион ще бъде съгласуван с всички лекоатлетически клубове в Пловдив, които до този момент са 8 на брой. Ще има конкурс за проекта. Първото място ще е правото да се строи по този проект. За второто място ще има награда от 6000 лева, а за трето - 4000 лева", разкри още заместник-кметът.

"Оценката ще се прави по няколко критерия. Първият е функционалност - там тежката си дума ще кажат спортните клубове. Вторият критерий е визия - как стои и как се вписва в околната среда. И естествено третият критерий е цената. Някой може да иска да направи най-великият лекоатлетически стадион у нас, но ние да нямаме необходимите средства да го построим. Говорили сме за цена между 5 и 6 милиона лева", допълни Георги Титюков.
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Относно стадион "Пловдив" е с олемписки размери и е оборудван с достатчно зали за спортна гимнастика, за лека атлетика, за спортно гребане, за скокове във вода. Стадион "Пловдив" е един от наголемите ''Олемписки стадиони'' в Европа. Стадион "Пловдив" е ''Олемписки стадион'' а не ''футболен стадиони''.
+1
 
 
С една дума нищо няма да се построи .Ремонта на 9септември ще е по скъп от нов стадион и едва ли ще покрие всички критерии на УЕФА.
0
 
 
Мдаааа..вместо 2 мача ще се играят 8.И за 8 мача държавата ще отпусне пари за 40 000 души.Може ама не и в Пловдив. Общината трябва да "приеме" двата отбора да играят на Ст.Пловдив.Да ги съгласи.За общото благо на Пловдив е. ГЕРБ няма да са вечно на власт.Нито ще има договор между Кралев и община Пловдив за задължение двата отбора да играят задължително там.Нека направят ст.Пловдив с Държавни пари...пък после клубовете ще си реализират и частните концесии ако имат нужда.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: