ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (24)
Капитанът на КК "Цар Симеон" Пламен Димов: Показваме се като все по-класен отбор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:00 / 09.04.2009Коментари (0)725
© Plovdiv24.bg
Сред фурора на колоездачите на Цар Симеон 1898 на силния международен турнир- „Купа Войводина" в Нови сад, където окупираха първите 5 места в крайното класиране, капитанът и лидер на пловдивския велотим Пламен Димов коментар развитието на тима:

- Пламене, какво направихте в Нови сад, че бяхте така безапелационни пред конкурентите си?

- Просто се показахме като голям отбор. Карахме един за друг, помагахме си много, направихме брилянтна тактика на каране, което в нашия спорт е много важно нещо. Нека не звучи самохвално, но аз като лидер на отбора им предложих тактиката, момчетата я приеха и я спазиха стриктно. Така успяхме. Сега сме много по-добър и подготвен отбор в сравнение с миналата година, например.

- Прави впечатление, че на първите 4 места са сърби. Горан Шмелцерович финишира първи в подреждането, пред съотборниците си Драган Спасич и Александър Дукич. На четвърто място е Игор Пайович, а ти си пети. Като лидер на отбора, защо ти не натисна повече, за да си първи?

- Какво като не съм първи, първото място в Нови сад не ми е било целта. Няма нищо лошо в това сърбите от нашия отбор да са преди мен. На сърбите много повече им трябваше добро класиране в това състезание, защото то бе част от веригата за колоездачната лига на Сърбия. На момчетата сега им трябват точки и класирания, на мен и на Светослав Недев не ни трябват. Нека нашите сърби да са пред нас, на тях сега им трябват призови класирания. Вижте, тази сръбска лига има поредица от 12 състезания и който спечели най-много точки и ще получи солидна парична стипендия от сръбската федерация за цяла година.

- И каква точно тактика проведохте по време на 108-километровия пробег?

- Не мога в детайли да издавам тактиката на отбора, това са си вътрешни неща. Но важното са резултатите. Надиграхме обаче безапелационно основните в хода на състезанието наши съперници - елитните местни клубове Партизан /Белград/ и Металак. Непрекъснато прихващахме атаките на другите състезатели и позволявахме на съперниците ни да се откъснат. За сметка на това ние петимата непрекъснато водихме колоната още от старта в Нови сад и през 20-тина километра си сменяхме водачеството на колоната от 12 откъснали се бегачи. 2 обиколки преди финала - на 80-ия километър аз, Драган, Горан, Пайо и Спасич се откъснахме чувствително пред конкурентите си, до финала постоянно увеличавахме преднината си и така финиширахме далеч пред останалите. В състезанието участва и голямата звезда на сръбското колоездене Стевич, който е световен шампион от миналата година на шосе в категория "Б". От няколко години той кара в САЩ за професионален американски велотим, но е решил да се прибере в родината специално за да участва в „Купа Войводина".

- Значи сте били с класа пред съперниците си?

- Не с една, а бяхме с 2 дори и с 3 класи над всички. Не се хвалим, просто така си беше. Направо ги разбихме всички в Нови сад. Показахме се като голям, зрял отбор. Явно тактиката ни се оказа много успешна, освен това се намираме в много добра спортна форма.

- Вече сте няколко години заедно. Какви са отношенията в отбора?

- Супер са. Отношенията ни един към друг са много добри. Всички сме приятели. Сработени сме много добре и като състезатели, и като отбор. Освен това тактически сме много добре подготвени. Всеки познава отлично качествата на другия и в зависимост от развоя на състезанията се стремим да си помагаме един на друг и да работим за успеха на отбора. Големият успех на Цар Симеон 1898 на „Купа Войводина", според мен е само началото на един успешен сезон на отбора.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Среднощен екшън на стадион "Христо Ботев"! Спряха незаконни строителни дейности, разказ от първо лице за сцените
Ботев обяви раздяла с легендарен футболист! Изкара по-малко от девет месеца при "канарчетата"
Премина от Локо в АЕЛ, но сега го очаква още по-силен трансфер
Ангел Кодинов с шесто място във финал от олимпийските квалификации в Сегед
Нов кошмар за "жълто-черните" юноши! Локомотив нанесе тежка загуба на Ботев при 16-годишните
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: