Кметът каза много важни неща за бъдещето на стадион "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
12:26 / 30.01.2019
19368
Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви днес, че Общината няма да бърза да взима окончателно решение за съдбата на градския стадион "Пловдив" - дали той да бъде чисто футболен или да си остане с лекоатлетическа писта, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме на нашите читатели, че според изискванията на ФИФА и УЕФА мачове от световни и европейски първенства трябва да се провеждат на изцяло футболни стадиони. България пък възнамерява да се кандидатира заедно с Гърция, Сърбия и Румъния за домакин на Мондиала през 2030 година, като държавата ни ще трябва да има 4 стадиона с минимален капацитет от 40 000 места (идеята е два от тях да са в София, а останалите в Пловдив и Варна).

"Имаме алтернативен стадион, на който може да бъде направена лекоатлетическа писта. Дали това ще се случи, колко ще струва инвестицията – това е тема на дебат. Докато не излезем от този дебат, няма да стартираме нищо по стадион "Пловдив“. Водим разговори с архитект Валентин Маринов дали теренът може да слезе надолу, дали може да се направи само футболен стадион - това са неща, които в момента трябва да ги уточним", заяви Иван Тотев по време на днешната сесия на Общински съвет.

"Първите 6-7 месеца на тази година трябва да се уточни този въпрос, надявам се и по-рано. Проведохме разговори с проектантите на стадион "Христо Ботев“ – не е възможно там да се увеличи капацитетът. Единственият стадион, който да не се казва "Пловдив" и да има 40 000 места, това е "Локомотив", уточни градоначалникът.

"Стадион Пловдив е много сложна тема. Ако беше просто – то вече щеше да бъде направено. Факт е, че има много въпросителни. Който и да почне стадион "Пловдив“ в момента, няма да направи нищо повече от това да тръгне по един път. Но другите след това ще бъдат задължени да следват този път. И когато те знаят, че този път е грешен, тогава това е много лошо. И за да не се случва това нещо, ние ще направим съответните разговори, ще дойдем в общинския съвет с футболните клубове, с футболната общественост и ще вземем едно решение, което да бъде подкрепено от целия град", допълни Иван Тотев.

Вижте в прикачения файл цялото му изказване по темата!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (25)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).