ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Журналисти от цял свят с положителни материали за откриването на ЕСК 2019!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:18 / 15.01.2019Коментари (54)13959
Откриващият уикенд на Европейска столица на културата предизвика голям медиен интерес. През последните дни обширни материали се появиха в почти всяка страна на Стария континент, в САЩ, Китай, Индия, Русия и т.н. Сред най-известните медии са "Фигаро", The New York Times, Euronews, La Repubblica, Daily Telegraph, Deutsche Welle, RAI TV, The EconomicTimes, немските национални телевизии ZDF и ARD, също France-Presse“, Reuters, "ТАСС“, китайската агенция Xinhua, Associated Press, и още много други. Последните два дни над 120 международни публикации показват откриването в Пловдив като начало на културната програма за 2019-та на Стария континент с много снимки, видеа и журналистически коментари. Ето и цитати на по-популярните от тях:

"Бляскаво шоу с участието на над 1500 изпълнители бележи началото на програмата на българския град Пловдив като Европейска столица на културата за 2019 г. в събота вечер“ (Xinhua)

"Южният град Пловдив стартира годината си като Европейска столица на културата със светлинно и музикално шоу на 30-метрова кула в центъра на града и фойерверки, които привлякоха публика късно в събота въпреки хладното време.“ (Reuters)

"Пловдив 2019: Исторически момент в исторически град“ (Deutsche Welle).

"Град, готов за светлината на прожекторите. Като европейска културна столица на 2019 г. този европейски скъпоценен камък е готов да блесне пред света“.

По програма чуждите медии присъстваха и на откриването на изложбата "ДИМ. Истории за тютюна“, изложбата "Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство“, огненото шоу изпълнено на Пеещите фонтани и др. събития от изминалия уикенд. Разходката сред забележителностите на града ги запозна с хилядолетната история на Пловдив и предстоящите културни събития през годината. Всички те събраха впечатления и от разговори с граждани и участници в програмата на Пловдив 2019.

Те планират да посетят Пловдив отново, за да бъдат отразени с още по-голям международен отзвук моменти от разнообразната културна програма през цялата година. Един от основните аспекти на програмата Eвропейска столица на културата е възможността страната и градът домакин да се рекламират в позитивен план, да привлекат внимание със стойностно културно съдържание. През 2019 вече се очакват над 2 млн. туристи да посетят Пловдив заради титлата, като вече има и първият рекорд. По време на откриващия уикенд повече от 10 000 български и чуждестранни туристи посетиха града.



Още по темата: общо новини по темата: 956
14.03.2024 »
07.02.2024 »
01.02.2024 »
12.01.2024 »
24.01.2023 »
12.01.2023 »
предишна страница [ 1/160 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 16.01.2019 г.
0
 
 
Хайде довечера да се чакаме пред кулата за 3 000 000лв.
на 15.01.2019 г.
-1
 
 
Elestar, да не ти плащат на дума!
на 15.01.2019 г.
0
 
 
Червеногъзите и безлично-сивите тролове яко са налазили и се боричкат,боричкат а резултата все в една врата! Хубаво лошо откриването е едно откриване един час и чао. Въпроса е от тук на сетне през тази година града ни да се представи добре в областта на културата а ние жителите му в областта на възпитанието. Слава богу че не сте представителна извадка,но подяволите не сте и много по долу от реалността!
0
 
 
Що за народ сте.Защо плюете само и само да е така.Отзивите от света са добри Някой ако е прочел нещо лошо да го публикува.Какво искахте може би скара и бира.
на 15.01.2019 г.
0
 
 
Е аз не съжалявам , че отидох. Друг е въпроса дали ми харесало или не , но виж господата умопомрачени им харесало всичко , което им подава кмета и ГЕРБ е добро и не се приема критика. Вече имам поражда усещането за корупция , че някой получава пари от партията: Тук в сайта се зародила групичка или по-точно група профили (защото реално има профили , които пишат , мислят , като един) , които освен да псуват и критикуват безпочвено всички , друго не знаят, как веднъж не изказаха положителен коментар : без да псуват , ругаят , без използването на цинизми или да вкарват негативизъм в коментарите си. ( е те си знаят кои са , ммм ще си проличи в коментара им по-долу) Личи си колко сте културни...
+1
 
 
Милена Фучеджиева: ".....адът си е ваш, ползвайте си го както искате счетоводителствайки, а на пловдивчани - честито отново"
+11
 
 
България е единствената държава на планетата с паметник на завистта. Намира се в центъра на Хасково. "Българският Икар" се опитва да полети, но две зловещи ръце го държат за крилете. Всеки порив в нашата държава е унищожаван още в зачатък или по време, когато видят, че някой така или иначе тръгва, полита, все се намира кой да го дръпне надолу.Пловдив има в момента най-добрия кмет, затова е такава голяма битката и хулите срещу него.Завистта на некадърните и мижитурките е единственото което може временно да ги обедини .Това го констатирал на времето и Константин Иречек написвайки:....."Най-великият гений на българина е завистта...За мен най-лошото в България е чудното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата." .....
+7
 
 
На онези, които яростно и необосновано критикуват събитието, горещо бих препоръчал да прочетат следната притча . След това се замислете ако има с какво да извършите тази функция . Змията и триона . Една змия влязла през нощта в някаква дърводелска работилница, за да търси храна. Дърводелецът не бил от най-прибраните и част от инструментите му лежали разхвърляни навсякъде.Змията минала покрай един захвърлен трион и леко се одрала. Моментално се обърнала, мислейки, че триона я атакува. Отворила уста, за да го ухапе, клъвнала, но се одрала още повече. Ядосала се и сама атакувала триона с цялото си тяло, режейки се жестоко. Налитала, докато не започнала да кърви отвсякъде.Умирайки от раните си, змията решила да удуши триона и се увила около него. Стискала колкото ССњ държат силите и сама се умъртвила. Така я намерил на сутринта дърводелеца.Понякога и ние реагираме яростно на нещата около нас, не разумявайки, че с гнева си нараняваме само и единствено себе си.В живота най-добре е да игнорираме ситуации, хора и тяхното поведение, ако виждаме, че това ще ни донесе само усложнения.
-5
 
 
Бях там. Съжалявам, че отидох. Никой не съм чул да каже, че му е харесало. А пък вискчи медии с положителни отзиви. Интересно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: