»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утбол“енисЅаскетбол¬олейболƒругиƒёЎ‘утзал»нтервю√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (15) | ¬чера (16)
«начимо пловдивско присъствие в историческото сърце на –им
јвтор: ≈кип Plovdiv24.bg 11:44 / 28.05.2018 оментари (2)3135
©
¬ историческото сърце на –им, на фона на  олизеумa, ще се проведе "Discover Bulgaria" - едно от най-значимите културни събити€ на страната ни в рамките на Ѕългарското председателство на —ъвета на ≈—.††Ќа 28 май в 20.30 часа светлините на  апитолийски€ площад ще бъдат изключени. 3D mapping шоу, проектирано върху фасадата на сградата на –имската община ще разкаже как българската писменост е спомогнала за разпространението на христи€нството сред източните слав€ни, а ансамбъл "„инари" ще поведе публиката на вълнуващо пътешествие, очертаващо български€ принос за европейската културна идентичност.

—ъбитието ще бъде открито от министъра на културата Ѕоил Ѕанов и посланика на –епублика Ѕългари€ в »тали€ ћарин –айков. ѕриветствие ще отправи и заместник-председател€т на италиански€ —енат ѕаола “аверна и  арола ѕена, председател на  омиси€та по международни отношени€ на ќбщина –им.†

—ветлинното шоу е изработено от българското MP Studio, което е носител на множество международни награди за освет€ване на знакови сгради в ≈вропа и по света. —ред т€х са фасадата на ћинистерски съвет в —офи€, Ѕранденбургската врата в Ѕерлин и Ѕолшой театър в –уси€.

—аундтракът на спектакъла включва изпълнени€ от най-нови€ албум на хор "ћистери€та на българските гласове" (Ѕуу„иићиш), чи€то световна премиера бе на 25 май т.г. †ћузиката е на ѕетър ƒундаков, а записите са със специалното участие на австралийската певица и композитор Ћиса ƒжерард.

—пециални гости на събитието са кметовете на градовете ѕловдив и ћатера, които през 2019 г. ще бъдат ≈вропейски столици на културата - »ван “отев и –афаело ƒе –уджери. ќсвен т€х ще присъстват изпълнителни€т директор на фондаци€ "ѕловдив 2019"  ирил ¬елчев, както и министър Ћил€на ѕавлова.

—ъбитието се организира от† ѕосолството на –епублика Ѕългари€ в –им и Ѕългарски€ културен институт в –им в партньорство с ќбщина –им и ќбщина ѕловдив, с подкрепата на ћинистерството на външните работи и ћинистерството на културата.
ќще по темата: общо новини по темата: 756
25.04.2019
25.04.2019
25.04.2019
23.04.2019
23.04.2019
23.04.2019
предишна страница [ 1/126 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
я€ кой е ходил в рим да харчи от нашите данъци :)
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

ѕрогнозирай
ћелгар
26.04
ѕалмейрас
1
X
2
ƒруг тип прогноза:
ќтвори мача,
виж прогнозите
јктуални „етени “еми
‘утболен турнир "«аедно за децата и спорта" в ѕловдив
‘енклубът на Ћоко: —м€на на датата за финала е крайно неуместно!
Ќе става и не става! √ригор ƒимитров допусна обрат срещу 81-и€ в света!
Ўах с пешката! ѕетър ’убчев хвърли оставка!
ћоже ли финалът за  упата да е в почивен ден?
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: