ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Христолов отказва да влезе в новата управа на Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:35 / 02.12.2008Коментари (0)6929
© Plovdiv24.bg
Димитър Христолов е отказал на новите собственици на Ботев да влезе отново в Съвета на директорите разкриха близки до все още действащия президент на „канарчетата". В последните няколко седмици Ирена Кръстева, синът и Делян Пеевски и хората около тях, които са най-вероятните нови собственици на Ботев, са предлагали на Христолов да заеме едно от трите места в управленския орган.

Досегашният собственик на „канарчетата" обаче е отказал предложението, въпреки че и след сделката ще има не малък процент от акциите на клуба. Отказът е поставил Кръстева, Пеевски и компания в патова ситуация, тъй като все още не са решили, кои да са тримата, които ще заемат местата в Съвета на директорите. Има огромна единия от тримата, които на практика ще управляват клуба да е Христо Андреев, който бе посредник по сделката, а в момента се занимава с разпределяне финансите в клуба.

Преди няколко дни се появи информация, че президента на клуба ще бъде позната футболна личност. Очаква се обаче на практика длъжността президент да не означава непременно собственик на клуба и да се действа по схемата в Литекс, където президентът изпълнява само ръководна длъжност без да има дял в собствеността.

Междувременно се разбра, че подписаният договор за продажбата на клуба автоматично влиза в сила след Общото събрание на 18 декември и е почти невъзможно да бъде развален, ако двете страни изпълняват всички точки по контракта.

Ирена Кръстева е собственичка на вестниците Монитор, Телеграф, Политика и Меридиан мач, а в последните няколко дни се заговори за сделка, с която ще придобие вестник Експрес, телевизия ТВ7 и регионалния великотърновски вестник Борба.

Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски, който е заместник министър в министерството на Емел Етем, навлизат все по-сериозно и на медийния пазар, след като са на път да закупят още един вестник и телевизия. Кръстева е съдружничка и с Цветан Василев, който е шеф на Корпоративна търговска банка и който също бе спряган за собственик на Ботев.

Според запознати Кръстева се е насочила към мажоритарния дял от акциите на ИПК „Родина" и почти е изпълнила целите си. Има огромна вероятност покупката на Ботев също да е минала чрез ИПК „Родина", но това обаче ще стане ясно след 17 дни.

Другият вариант за фактическия нов собственик на Ботев е „Нова Българска медийна група холдинг" ЕООД, с което се покрива изнесената информация, че именно софийски холдинг е собственик на „канарчетата". Това е дружество, което държи собствеността на повечето от вестниците на Ирена Кръстева. В предмета на дейност на холдинга, който е с последна променя на 8 април 2008 г., е записано, че могат да бъдат придобивани и управлявани български и чуждестранни дружества. По този начин безпроблемно този холдинг може да бъде обявен за собственик на голяма част от акциите на ПФК „Ботев-1912 Пловдив" АД на предстоящото Общо събрание на 18 декември.

За голяма изненада може да се приеме вариант, в който Ирена Кръстева не фигурира като собственик във фирмата, с която Димитър Христолов е сключил сделката за продажбата на Ботев.

Източник: Gong.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Италианци искат талант на Ботев, "канарчетата" са склонни за продаване
Феновете на Ботев плащат 15 лева за мача в Бистрица
Бенефис! Лъчо Балтанов с последен мач за първия отбор на Ботев
Ботев обяви щаба на Керкез! Новият договор подписан с Платек
Официално: Керкез остава в Ботев до 2026! Треньорът със силни думи към феновете
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: