Стадионът в Куклен основно ремонтиран, приема мачове от Трета лига

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:55 / 28.08.2016
5952
Градският стадион в Куклен беше ремонтиран основно. Така той започна да приема срещите от Трета лига - Югоизток.

Наложителният ремонт се случи, за да се осигури място, на което да се провеждат домакинските срещи, след като футболният отбор на града "Атлетик" влезе в третия ешалон на родния шампионат.

"Стадионът се нуждаеше от сериозен ремонт, защото през годините в него не са правени инвестиции", заяви кметът на Куклен Мария Белчева.

Община Куклен отпусна 30 хиляди лева. С тях изцяло са обновени санитарните възли, бани и тоалетни, поставена е и изолация.

"За щастие се отзоваха и дарители, които се включиха в останалите довършителни дейности като монтирането на парапети, преградни съоръжения и нови седалки за зрителите. Община Куклен съдейства и с техника за почистване на стадиона и терена и сега той има приличен и приветлив вид", заяви още Мария Белчева.

Тя поясни, че за Община Куклен е изключително важно развитието на спорта, тъй като един от основните проблеми за подрастващите е обездвижването.

На стадиона вече се състоя първата футболна среща.

Освен мъжкия отбор, стадионът ще се използва и от детските тимове в Куклен.

"За нас е важно децата да спортуват и да се реализират в местния отбор, тоест да се създаде една школа, която да захранва мъжкия отбор с кадри", заяви още кметът на града.

За възстановяването на стадиона сили обединиха много граждани, които помогнаха с доброволен труд. Сред тях има и бивши спортисти.

"Общите усилия за обновяването на стадиона са пример, който показа как институции, граждани и бизнес могат да се обединят, за да направят нещо хубаво", каза кметът на община Куклен Мария Белчева.

Надеждата на местната управа е хората да пазят общинския стадион от вандалски прояви, защото той се използва от децата на града.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).