ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (22) | Вчера (9)
Стотици екстремни колоездачи премериха сили за титлите в Пампорово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:07 / 25.07.2016Коментари (0)941
©
Този уикенд в родопските ни курорти се проведе Държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене в дисциплини спускане, форкрос, кроскънтри олимпик и кроскънтри елиминатор. В надпреварите се включиха десетки колоездачи от цяла България, а конкуренцията беше на високо ниво.

Съботният ден беше отреден за състезанията по кроскънтри, които се проведоха в Чепеларе. Участниците в стартовете бяха разделени в няколко отделни категории, а най-добри резултати в дисциплина кроскънтри олимпик показаха Александър Алексиев при мъже елит, Христина Козарева при дамите, Гавраил Стефанов и Ясен Александров при юношите и Илко Илиев при ветераните. В първия по рода си държавен шампионат по кроскънтри елиминатор шампион стана Александър Алексиев, следван от Тодор Ангелов и Ясен Александров.

По същото време в Пампорово се проведе държавния шампионат в дисциплина форкрос. Състезанието беше много атрактивно, а крайния резултат не беше ясен до последния момент. След няколко оспорвани битки по изключително трудното и технично трасе на Велопарк Пампорово, първи финалната линия пресече Никола Христов, следван от Димитър Мънев, Гимитър Гайдов и Станимир Меразчиев.

В неделя в Пампорово се проведоха и финалите по спускане. В състезанието се включиха 60 от най-добрите родни състеза

©
тели, които се бориха за националните титли във всички възрастови категории. Шампион по спускане в категория мъже елит за 2016 е Стивиан Гатев от Севлиево, който успя да премине по скоростното 1800м трасе за време 2:21.08 минути. Само на 81 стотни след него остана варненеца Младен Славчев, следван от Мартин Ненчев от Плевен.

При юношите най-бърз бе Валентин Иванов от Благоевград, който показа изключително стабилно каране през целия уикенд и заслужено спечели националната титла. При младежите до 14 години на първото стъпало на почетната стълбичка се качи една от надеждите на родното планинско колоездене - Йордан Анчев от град Бяла. В категорията на мъжете над 30 години победител стана Димитър Гайдов, а при жените приза взе Виктория Гончева.

В отборното класиране в дисциплина кроскънтри, първото място заеха Янтра Исполин от град Габрово и отбора на Несебър Shockblaze при елитните категории. При спускачите отборната титла бе за местния клуб Фрий Райдърс Юнайтед.

След резултатите от шампионата по спускане вече е ясен и част от националния отбор, който ще представлява страната ни на Световното първенство в дисциплината, което ще се проведе през септември във Вал ди Соле, Италия, а участието на родните състезатели ще се поеме от Българския Колоездачен Съюз.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Керкез и Попето за мача с ЦСКА-София: Битка, като никоя друга!
Страхотен успех! Димитър Кузманов победи петкратен шампион от Големия шлем
Ботев оправи документите на нападател, карал проби през есента
Ръководството на Левски проплака след дербито, иска наказания за ЦСКА-София
Пловдив получи знамето на Европейското първенство по гребане 2025 година
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: