ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
На днешния ден преди 35 години Ботев печели последния си трофей
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:33 / 05.05.2016Коментари (7)2611
© Bultras.com
На днешния ден, преди 35 години, Ботев Пловдив печели последния си засега трофей. Жълто-черните триумфират на 5 май 1981 година с Купата на Съветската армия.

Трофеят е с официален статут и дава право за участие в евротурнира за Купата на националните купи.

Ето и хронолигията на мачовете:

Пътят започва на 1/32-финалите с победа над Доростол Силистра с 1:0, на 1/16-финал е отстранен с 2:0 Академик Свищов, а на 1/8-финал като гост е преодолян Локомотив Бургас с 2:0.

На четвъртфинал без проблеми е разбит Миньор Бухово, който е ведомствен тим на металургичния гигант "Кремиковци", с 4:1. Ва полуфинала "канарчетата" не срещат съпротива от Беласица Петрич и след 6:0 се класират за финалният мач.

На 5 май 1981 година на Националния стадион "Васил Левски" в София, под проливен дъжд и на подгизнал терен се изправят един срещу друг Ботев Пловдив и Пирин Благоевград.

"С мощната подкрепа на хиляди свои привърженици, пристигнали с две влакови композиции и специална автобусна колона, тимът от Колежа печели с 1:0 - голът е на Митко Аргиров в 43-ата минута след фирмена атака в жълто и черно", пише в историческата си секция bultras.com.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 05.05.2016 г.
+1
 
 
Знаете ли защо сегашния отбор няма нищо общо с онзи от снимката? Незнаете? Вижте сега снимката по внимателно и по специално обърнете внимание на мускулите на краката на играчите и след това пребройте татуировките по ръцете им! Вие незнам до какви изводи стигнахте,но аз стигнах до извода че не става дума за никакъв талант а просто хората са прекарвали времето в тренировки а не в студиото за татуировки,кръчмата и фейсбука!
+4
 
 
На тези канари нямаше нужда а и време да им викаме "Ай канари" - още от първия сигнал викахме: " Време е за първия..."...за по-младите да поясним от ляво на дясно - Благой Блангев, Петър Зехтински, Митко Аргиров / голмайстора във въпросния мач /, Атанас Маринов се вижда зад него, след това Вичев с купата, Краси Манолов зад него и вдясно Славчо Хорозов, Костадин Костадинов се вижда отзад и лека му пръст Георги Славков - велик отбор !!!
+2
 
 
Рано или късно , ,,БОТЕВ,, пак ще има трофеи и медали , но това никога не е било най-важното за нас феновете . По-важното е ,,БОТЕВ,,, да играе красив и атрактивен футбол както в славните години на клуба.
на 05.05.2016 г.
0
 
 
Пожелавам и други успехи,но историята не помни тогава да е имало тим от Колежа!
+3
 
 
Само за информация.....победения убедително на четвъртфинала "Миньор"Бухово преди това отстрани "Локо" Пловдив и"Левски-Спартак"София.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Именик свири на Гергьовден на "Колежа"
Ботев вече не е на седмо място
Официално: Извънредни новини от ЦСКА-София! "Червените" имат нови собственици
ЦСКА-София с необичаен нападател на "Колежа"
Гайди, тъпани, диджей и боядисване на яйца преди Ботев - ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: