ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (22) | Вчера (9)
Пловдивски сблъсък в Димитровград днес – гледай онлайн
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:37 / 19.02.2016Коментари (0)1298
© Plovdiv24.bg
Два тима, съставени предимно от маричанки, ще се изправят днес един срещу друг в среща от петнадесетия кръг в женската Национална волейболна лига Демакс+. Този "пловдивски" сблъсък обаче няма да се проведе в Града под тепетата, а на около 90 километра в югоизточна посока. Отборът на Марица (Пловдив) гостува на Раковски (Димитровград) в зала Младост от 17:00 б.в. на 19 февруари.

Както е известно, почти целият титулярен състав на димитровградчанки е съставен от състезателки, преотстъпени от пловдивския клуб, което придава на днешния двубой особен привкус на дерби.

Фаворит, разбира се, си остава настоящият шампион на България и лидер във временното класиране Марица. През този сезон досега маричанки не са губили гейм срещу друг, освен основния си конкурент Левски (София), и поддържат темпото вече с 11 поредни победи. Състезателките на наставника Петър Ташев и неговият помощник Георги Илиев пък заемат седмото място с 4 победи и 8 загуби дотук.

Момичетата на треньора Иван Петков се нуждаят от трите точки, за да запазят първата си позиция в таблицата от редовния сезон. От победи и точки се нуждае и Раковски в опита си да се домогне до челната шестица и така да си даде повече надежда за успех в плейофите. Това означава, че зрителите в зала Младост няма да станат свидетели на една приятелска среща. Въпреки че са приятелки извън терена, волейболистките на двата отбора ще излязат на корта като опонентки и ще дадат всичко от себе си в търсене на успеха.

"За нашите състезателки изявата е на първо място, за да бъдат забелязани от селекционерите на националните гарнитури," обясни наскоро пред димитровградския Izvestnik.info президентът и старши-треньорът на Раковски Петър Ташев. "С изключение на две момичета, никоя друга не получава заплата, нито хонорари, нито премии."

"Пловдивският тим е еталон не само за България. Там нещата са сложени на професионална основа. Идеята е техният модел да бъде приложен в Димитровград. Пловдивчанки идват два пъти на седмица в Димитровград да тренират с другите по програма, определена от именития клуб. Сега сме съвместно с Марица, но след 2-3 години, живот и здраве, ще си остане само наш проект", добавя специалистът.

Мачът в димитровградската зала Младост от 17:00 б.в. ще бъде предаван пряко в интернет тук.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: