ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (26)
Марица надигра Левски след страхотен обрат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 17.02.2016Коментари (0)1925
© volleymaritza.bg
Марица (Пловдив) постигна седмата си победа от началото на сезона в Държавното първенство по волейбол за девойки старша възраст. В изтегленото за днес дерби от единадесетия кръг в регион Витоша, момичетата на Иван Радичев надиграха драматично гостуващия Левски (София) с 3:1 (19:25, 25:23, 26:24, 25:20)* и излязоха начело във временното класиране преди изиграването на останалите срещи от кръга.

Сред многобройните зрители в зала "Лаута" бяха президентът на Българска федерация волейбол и собственик на Левски - Данчо Лазаров, и новият национален селекционер при девойките Димо Тонев. Почти целият женски тим на Марица също подкрепяше своите по-млади съотборнички от трибуните. Въпреки необичайния час на срещата - 11:30 в делничен ден, местата за зрители бяха пълни, а най-верните фенове на пловдивския клуб донесоха своите тъпани и не пропуснаха и този път да викат за своите любимки през целия мач.

В първия гейм обаче маричанки сякаш не бяха себе си, а гостенките играха далеч по-нахъсано и го спечелиха убедително с 25:19. Това продължи и във втората част и нещата за домакините започваха да изглеждат катастрофално при 19:9 за Левски. От тук започна големият обрат в мача. С помощта и на една дълга серия от точки при сервиси на Ива Халачева, Марица не само успя да догони противника, но и да спечели гейма с 25:23. Обрати имаше и в равностойната трета част, която пловдивчанки измъкнаха с 26:24. В четвъртата те вече успяха да наложат по-трайно надмощие и след 25:20 си осигуриха трите точки.

Топреализатор на двубоя стана капитанката на Марица Вангелия Рачковска с 23 точки. Диагоналът Симона Николова добави 17. Най-резултатни за Левски с по 15 точки бяха Кристияна Петрова и Катрин Димитрова.

Марица е със 7 победи, 3 загуби, 22 точки и 26:14 гейма в актива си, следвана от Славия (София) със 7 победи, 2 загуби и 19 точки и от Левски с 6 победи, 3 загуби и 19 точки. В следващия кръг тази неделя пловдивчанки почиват.

Според сгъстената програма за оставащите мачове, оповестена днес, на 24 февруари от 14:00 б.в. Марица гостува на Локомотив 1929 Нидо (София), а на 28 февруари, също от 14:00 б.в., приключва редовния сезон с домакинство на Звезди 94 (София) в зала "Лаута".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: