ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (4)
Марица започва маратонската седмица днес срещу Шумен в ПУ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:10 / 01.02.2016Коментари (0)854
© Plovdiv24.bg
Женският отбор на Марица (Пловдив) посреща ЙЕБ Шумен 05 (Шумен) тази вечер (1 февруари) от 18:00 б.в. в зала Пловдивски университет. С това първо за полусезона в НВЛ Демакс+ домакинство за пловдивчанки се слага началото на една маратонска волейболна седмица, в която Марица има три мача при жените и два при девойките старша възраст. Така тези състезателки, които са част и от двата състава, ще изиграят пет срещи в пет различни зали за седем дни.

Това поставя дилема пред старши-треньора на шампионките Иван Петков с какъв състав да излезе срещу шуменки днес и ще бъде интересно дали той ще заложи на по-опитните или на по-младите си състезателки. От една страна, срещата между втория и предпоследния в класирането е идеална възможност за трупане на опит в лигата. От друга, именно тези, които имат най-много нужда от трупане на опит, ще трябва да пестят силите си за тежката програма, която им предстои.

Мачът Марица - ЙЕБ Шумен 05 тази вечер е от дванадесетия кръг на шампионата. Преди него Марица е подгласник на лидера Левски (София) с 6 победи и 24 точки от 9 мача. Сините имат две победи и пет точки повече, но и два изиграни мача повече. Непосредствената цел пред пловдивчанки е още тази сряда, след гостуването си на Бургас 2007 (Бургас), да излязат начело в таблицата, за което са им нужни максималните 6 точки от двете срещи.

ЙЕБ Шумен 05 е на предпоследното осмо място с 2 победи и 5 точки от 10 мача. Засега те нямат спечелен гейм в двата си мача през този полусезон, след като загубиха с по 0:3 като гости на Славия (София) и като домакини на Казанлък Волей (Казанлък). Есенният мач между Шумен и Марица също завърши с чиста победа за гостенките от Пловдив. Това прави шампионките твърд фаворит в днешния двубой, но с едно на ум, че всяко подценяване на съперника може да им коства първото място от редовния сезон.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: