ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (9)
Над 380 кикбоксьори премериха сили в Пловдив през уикенда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:33 / 13.11.2015Коментари (0)1622
През изминалия уикенд, гр.Пловдив бе арена на люти битки. На 07 и 08 ноември в града под тепетата се проведе Държавният шампионат по Кикбокс в стилове "Фул контакт", "Лайт контакт" и "Пойнт файтинг".

През повечето време на турнира, пловдивската зала "Олимпиада" бе препълнена с фенове на бойните спортове, желаещи да се насладят отблизо на оспорваните двубои.

Състезанието бе част от календара на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай и бе един от най-многолюдните турнири, проведени през последните години в България.

В надпреварата взеха участие над 380 бойци от 36 клуба от цялата страна. Бяха изиграни над 220 двубоя в трите различни стила.

През първия ден от състезанието се проведоха елиминациите в стил "Фул контакт", както и всички битки в стил "Лайт контакт". В неделния ден на ринга се качиха най-добрите ни бойци в стил "Фул контакт", за да премерят сили във финалните си срещи. А на татамито, във втория ден от турнира, в единоборство се срещнаха най-добрите ни спортисти в стил "Пойнт файтинг".

Повечето от финалните срещи бяха много оспорвани и трудно публиката успяваше да разбере, кой състезател е по-добър, но това само говори за добрата подготовка на повечето клубове и техните състезатели. Тези срещи не бяха лесни за съдийстване, но реферите и съдиите показаха професионализъм и излъчваха безпристрастно победителите от двубоите.

На ринга най-добре се представиха бойците от СК "Боил", Варна. Те заслужено взеха купата за отборен шампион в стил "Фул контакт".

На татамито традиционно доминираха състезателите от СК "Иккен", София. Именно те станаха и отборни шампиони в другите два стила: "Лайт контакт" и "Пойнт файтинг".

За добрата организация на турнира говорят коментарите на част от треньорите, взели участие в това състезание:

"Благодарим на СК ТЕРЕС за отличното провеждане на Републиканското първенство, проведено на 07-08.2015г. в гр. Пловдив." - коментира Костадин Костов от СК "Ахил" Варна.

"Състезанието бе много тежко, но въпреки това успяхме да се преборим за не малко медали. Подготовката на състезанието от пловдивските клубове бе на ниво. Благодарим за гостоприемството и се надяваме по-често да се виждаме тук в Пловдив по подобни поводи." - сподели Димитър Ангелов от СК "Тангра" Свиленград пред репортер на FightNews.bg

Особеното за този голям форум е, че освен Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай, в организацията му се включиха повечето пловдивски клубове по Кикбокс. Пловдивските клубове се обединиха около идеята, че заедно са по-силни и могат повече. И вече го доказаха със съвместната си работа. Очакванията са много скоро да видим още техни инициативи, за популяризирането на Кикбокс като спорт в града.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: