Иван Тотев: Велосипедният транспорт в Пловдив има бъдеще

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (89)
13:06 / 10.10.2015
15334
Кметът на Пловдив и кандидат на ПП ГЕРБ за втори мандат инж. Иван Тотев и кандидатите на партията за районни кметове Георги Стаменов, Димитър Колев, Кирил Велчев, Костадин Димитров, Николай Чунчуков и Ральо Ралев поведоха велошествие, в което се включиха около 300 пловдивчани. Своеобразният колоездачен поход стартира от центъра, премина през новите велоалеи в посока район "Тракия" и финишира в парк "Лаута".

"Днешното шествие е по трасета, по които вече са приключили строителните дейности - от центъра към район "Тракия". Основният ни мотив е велоалеите да се популяризират", заяви кметът и кандидат за втори успешен мандат Иван Тотев. Той съобщи, че през следващата седмица по различни точки в града ще бъдат разположени 20 табла, които ще показват пълната веломрежа- 48 км по Транспортния проект плюс допълнителните велоалеи, които община Пловдив ще изгражда с общински средства по бул. "Васил Априлов", "Руски", "Северен", "Коматевско шосе", "Цветан Лазаров" и др.

"Всички улици, които се проектират през този мандат задължително имат заложени велоалеи. Те са удобство, дават възможност за алтернативно придвижване, те са сигурни - с маркировки, ограничения, знаци. През следващите години веломрежата ще стане над 60 километра.", подчерта инж. Тотев. Той съобщи още, че през следващите месеци общината ще актуализира своята стратегия "Пловдив - град на велосипеда 2020", с която ще се предприемат мерки за подкрепа и налагане на алтернативния транспорт, един от които е велосипедният.

"Това е голямо богатство за нас и се радвам, че днес се събрахме толкова много хора да покажем, че велоалеите в Пловдив имат смисъл, имат бъдеще и са нещо, с което се гордеем", заяви на финала кметът Иван Тотев и заедно с кандидатите на ПП ГЕРБ за районни кметове връчи наградите на щастливците, които спечелиха от томболата.



Виж коментарите (89)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).