ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (24)
Колоездачната звезда Олаф Лудвиг взе национал на "Цар Симеон 1898“ в своя клуб в Германия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:50 / 28.04.2015Коментари (0)899
©
Световноизвестният германски колоездач от близкото минало Олаф Лудвиг привлече национал на "Цар Симеон 1898" в своя клуб в Германия. Нако Георгиев вече официално е състезател на континенталния велотим "Щьолтинг", след като трансферът му бе финализиран успешно.

19-годишният пловдивчанин бил набелязан от Лудвиг след поредицата си силни стартове с националния юношески и младежки отбор на България, където неотменно е викан от държавните ни селекционери. 

От Нова година Георгиев за първи сезон се състезава вече при мъжете и трансферът му в Германия ще бъде голям скок в кариерата му, коментират специалистите. Нако направи вече и първите си състезания за "Щьолтинг", който е най-добрият отбор за мъже до 23-годишна възраст в Германия. 

В момента живее в градчето Гера, където живее и самият Лудвиг. Всеки ден заедно с германския ас, българинът пътува до клубната база на "Щьолтинг" за тренировки. Градчето е родно място и на олимпийската шампионка в скока на дължина от Барселона и Сидни Хайке Дрехслер. Съотборници на българина са бивши световни шампиони за юноши и момчета с големи шансове за пробив в Про тур отбори за догодина.

"Много съм доволен от този трансфер, защото да се състезаваш в Германия за континентален отбор си е голямо предизвикателство. Освен това отборът ни действително е най-добрият клуб за младежи. - коментира Нако Георгиев - Имаме доста силни състезания, имам стартове всяка седмица откакто съм в Германия. Но няма какво да крия - има още много какво да уча за карането в Европа". 

Георгиев допълва, че Олаф Лудвиг му е направил силно впечатление като отличен специалист и човек. "Олаф много добре се отнася с нас, много добре се разбираме и с момчетата от отбора - разказва още Нако Георгиев - Само езиковата бариера малко ме затруднява, добре че всички знаят английски език, на и аз се старя да науча по-бързо немския".

Работата на Нако Георгиев с легендарният германски колоездач Олаф Лудвиг в континенталния му велотим "Щьолтинг" ще бъде голяма полза за развитието на българина, смятат спецове. 

Както е известно Лудвиг е олимпийски шампион по колоездене на шосе от олимпийските игрите в Сеул през 1988 година, както и световен шампион на шосе през 1981 год. Роденият на 13 април 1960 година немец е рекордьор по участия в Пробега на мира, в който е шампион през 1982 и 1986 година, като в този престижен тур той е и рекордьор по етапни победи - 38.

Олаф е победител и в престижната Обиколка на Франция "Тур дьо Франс" през 1990, първи на пробега Amstel Gold през 1992, носител на Световната купа (шосе) на UCI през 1992, призьор от пробега Париж-Рубе. След като приключва изключителната си спортна кариерата през 1996 година, 55-годишната германска звезда в колоезденето става PR мениджър на отбора "Т-Мобайл", а по-късно и негов мениджър. Напуска този клуб през 2006 година и става главен мениджър и треньор на "Щьолтинг". Освен това, Лудвиг паралелно се занимава и с няколко проекта в колоезденето.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Среднощен екшън на стадион "Христо Ботев"! Спряха незаконни строителни дейности, разказ от първо лице за сцените
Ботев обяви раздяла с легендарен футболист! Изкара по-малко от девет месеца при "канарчетата"
Премина от Локо в АЕЛ, но сега го очаква още по-силен трансфер
Ангел Кодинов с шесто място във финал от олимпийските квалификации в Сегед
Нов кошмар за "жълто-черните" юноши! Локомотив нанесе тежка загуба на Ботев при 16-годишните
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: