ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (8)
Първи сблъсък на пилоти-любители в професионалния автомобилен спорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:09 / 08.04.2015Коментари (0)1779
©
Първият кръг от шампионата V2 Challenge Bulgaria ще се проведе тази събота, 11-ти април, на писта "Дракон" - с. Калояново. Стартът на състезанието с автомобили VOLKICAR ще бъде даден в 13:00 часа, а финалът е предвиден за 14:00 ч. Трасето, през което трябва да минат пилотите е с дължина 50 състезателни километра и е подготвено с предизвикателства за професионалисти.

V2 Challenge България се провежда в три кръга, като победителят получава парична награда от 1000 лв. Най-добрите пилоти, участвали в шампионата, ще имат възможността да покажат уменията си редом до професионалистите в състезанията V1 Challenge България.

Организаторите на V1 Challenge България разработиха V2 Challenge България специално за непрофесионални пилоти, желаещи да развият уменията си и да предизвикат себе си в ново начинание. Състезанията са предназначени за любители на автомобилните спортове с опит в дисциплини като Гимкхана, Картинг и др. Шампионатът е подходящ и за всички, които не са се състезавали професионално до сега и не притежават лиценз.

Всеки записал се участник получава професионално обучение, предварителни тестове на спортния автомобил VOLKICAR и инструкции за пилотиране в състезателна среда, съобразени с противниците и трасето.

Техническа информация за спортните автомобили Volkicar
Иновативните шампионати се провеждат със специално произведените за състезания автомобили, наречени Volkicar, по подобие на своя създател - турският автомобилен
шампион Волкан Ъшък. За дизайна им са използвани високотехнологични компютърни програми CAD CAM, Catia. До момента са произведени общо близо 100 броя в Турция.

VOLKICAR има дължина 3 метра, тегло 530 кг, с една седалка, двигател с мощност 115 НР, секвенционална скоростна кутия и представлява един много бърз и подвижен състезателен автомобил. VOLKICAR притежава тръбно шаси, като окачването е специално проектирано.

Допълнителна информация за V2 Challenge Bulgaria:
V2 Challenge е състезание с обучаваща цел за непрофесионалисти, които искат да се подготвят за професионални шампионати и е идеалният преход от любителското към професионалното състезаване. Всеки навършил 16 години и притежаващ силен състезателен дух, може да заяви участие.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Дубълът на Ботев пак спря Спартак! Саяна излезе на върха в Трета лига
Григор Димитров преодоля квалификант и е на осминафинал в Рим
Бой в Хебър! Любо Пенев изгони двама
Прекрасно! Деца от Ботев (Враца) поздравиха Георги Николов
Дубълът на Ботев на пътя на Спартак към Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: