ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (21)
Първи сблъсък на пилоти-любители в професионалния автомобилен спорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:09 / 08.04.2015Коментари (0)1780
©
Първият кръг от шампионата V2 Challenge Bulgaria ще се проведе тази събота, 11-ти април, на писта "Дракон" - с. Калояново. Стартът на състезанието с автомобили VOLKICAR ще бъде даден в 13:00 часа, а финалът е предвиден за 14:00 ч. Трасето, през което трябва да минат пилотите е с дължина 50 състезателни километра и е подготвено с предизвикателства за професионалисти.

V2 Challenge България се провежда в три кръга, като победителят получава парична награда от 1000 лв. Най-добрите пилоти, участвали в шампионата, ще имат възможността да покажат уменията си редом до професионалистите в състезанията V1 Challenge България.

Организаторите на V1 Challenge България разработиха V2 Challenge България специално за непрофесионални пилоти, желаещи да развият уменията си и да предизвикат себе си в ново начинание. Състезанията са предназначени за любители на автомобилните спортове с опит в дисциплини като Гимкхана, Картинг и др. Шампионатът е подходящ и за всички, които не са се състезавали професионално до сега и не притежават лиценз.

Всеки записал се участник получава професионално обучение, предварителни тестове на спортния автомобил VOLKICAR и инструкции за пилотиране в състезателна среда, съобразени с противниците и трасето.

Техническа информация за спортните автомобили Volkicar
Иновативните шампионати се провеждат със специално произведените за състезания автомобили, наречени Volkicar, по подобие на своя създател - турският автомобилен
шампион Волкан Ъшък. За дизайна им са използвани високотехнологични компютърни програми CAD CAM, Catia. До момента са произведени общо близо 100 броя в Турция.

VOLKICAR има дължина 3 метра, тегло 530 кг, с една седалка, двигател с мощност 115 НР, секвенционална скоростна кутия и представлява един много бърз и подвижен състезателен автомобил. VOLKICAR притежава тръбно шаси, като окачването е специално проектирано.

Допълнителна информация за V2 Challenge Bulgaria:
V2 Challenge е състезание с обучаваща цел за непрофесионалисти, които искат да се подготвят за професионални шампионати и е идеалният преход от любителското към професионалното състезаване. Всеки навършил 16 години и притежаващ силен състезателен дух, може да заяви участие.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
С късен обрат: ЦСКА 1948 взе победата срещу Ботев
Локо потвърди раздялата с Томаш, Бащата и Мирчев ще водят тима срещу ЦСКА-София
Ботев с много променен състав срещу ЦСКА 1948
Александър Томаш приключи окончателно с Локо след разправия с Крушарски?
Четирима от Локо отличени сред най-добрите в елитните юношески групи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: