ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (25)
24-часов маратон по планинско колоездене
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:35 / 09.09.2014Коментари (0)1098
©
"Трасето е ужасно тежко!" ... "Пътеката е река", "Не се виждам от пясък и вода... в устата ми хрущи!", "Всичко потъва в подвижния пясък..." Ако следите националните новини тези дни, ще си помислите, че става дума за поредния "воден ад". За щастие от осмото по ред издание на 24-часовия маратон по планинско колоездене новините са само добри.

Водата не пожали и село Мътеница, където беше трасето на надпреварата. Продължителните и обилни валежи от предишните дни поставиха на сериозно изпитание първо организаторите от "Крива спица", а след това най-вече състезателите. Утринта на 6 септември започна с вестта, че близкият язовир прелива и оттичащата се вода е направила непроходима части от пътеката в долната част на трасето. В няколко припрени часа аварийна група на "Кривите спици" измисли обход, маркира и обезопаси рисковите места на промененото трасе.

Точно в 15:00 часа в събота, 06 септември, (с два часа закъснение) на старта застанаха 47 състезатели, разделени в три категории - индивидуални, соло отбори от по двама състезатели и щафети. Общо над 130 човека (състезатели, приятели, семейства и деца) оживиха лагера около Старт/Финал-зоната. В последвалите 23 часа до финала в 14:00 в неделя борбата между състезатели и елементите на природата беше безмилостна и оспорвана. Сухо място нямаше

©
до последно нито по трасето, нито по каращите по него.

Наградите на веломагазини Velocity, магазини Стената, магазини за спортна екипировка Basecamp, и велобагажници IVTEC грабнаха: в индивидуалното класиране редовният участник от предишни издания Христо Смилков победи със 17 обиколки, вторият Христин Ангелов - с 16, а третият Павел Сидеров - с 14. 

При отборите борбата беше до последно: Цветомир Младенов и Велислав Великов заслужиха първата награда с 11 обиколки, а втори и трети с по 10 станаха Димитър Карабахчиев/Калин Веждаров и ТодорБалчев/Борислав Йорданов. За щафетите беше относително по-лесно. 22 пъти завъртяха трасето щафетата на "Авител", а втори и трети станаха "Илчов баир" и "Потни риби" с по 21 и 20 обиколки. От "Илчов баир" трябва да споменем и името на капитана - нашия стар познайник Васко Василев, който въртя самостоятелно по-голямата част от нощта, а сутринта направи най-бързата обиколка за 40 минути. 

Овации заслужиха отново и редовните участници от "Бански старец", чиято щафета със средна възраст над 50 г. и само 3-ма участника направи 19 обиколки и се класира четвърта. Равносилно на геройство е представянето и на Анелия Карагьозан, която с 12 обиколки завоюва 5-та позиция в общото класиране на индивидуалните състезатели (мъже и жени).






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Спартак с култова публикация: И от Хасково се видя, че засада нямаше!
Трети път за десет години: Ботев срещу Лудогорец във финала за Купата
Голеада в "Коматево"! Дубълът на Ботев спечели мач с 8 гола
Спартак с важен успех! Преследвачите също бият, интригата ще е до самия край
Тъжен ден за пловдивския футбол! Марица изпадна от Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: