ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (28) | Вчера (9)
Колоездачите на "Цар Симеон 1898" целят медали от държавното първенство на писта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:46 / 02.08.2014Коментари (0)891
©
Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" отново се e прицелил в медалите от тазгодишното държавно лично-отборно първенство на писта за младежи и мъже, което започва в Пазарджик. Бегачите на "царския" тим тръгнаха днес за поредното си важно състезание, с високи амбиции и със самочувствието на републикански отборни шампиони на писта.

Към титулярите в представителния мъжки тим на "царистите" Пламен Димов и Светослав Недев, се присъединиха доскорошните млади бегачи от юношеския отбор на клуба - старша възраст - Нако Георгиев и Велизар Фурлански, за които това ще бъде дебют в мъжкото колоездене на писта.

Младежкият тим на "Цар Симеон 1898" включва познатото трио млади и талантливи колоездачи - юношеските национали Николай Генов и Андиян Беев, както и Иван Албет Ажи.

Състезанието събира на колодрума в Пазарджик най-добрите пистаджии от всички колоездачни клубове в страната. За републиканския пистов шампионат заявки за участие са подали почти всички колоездачни центрове в България, които пристигат с най-добрите свои състезатели.

Това е така, защото надпреварата е един от най-важните и престижни стартове от спортния календар на Българския колоездачен съюз.

Държавното лично-отборно първенство на писта ще бъде в продължение на 3 дни - до неделя. Пистовият шампионат включва традиционните дисциплини 200 метра летящ старт - квалификация за бързина, бързина на 1000 метра от място, както и дисциплините индивидуално преследване на 4000 метра, 4000 метра отборно преследване, скрач, издръжливост по точки и традиционното италианско преследване.

Както е известно пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" е многократен държавен отборен шампион на България на писта за мъже, младежи и юноши.

Капитанът и лидер на отбора Пламен Димов пък е 3-кратен национален шампион на България в най-тежката и престижна дисциплина на писта - "издръжливост по точки".

На миналогодишното държавно лично-отборно първенство на страната за мъже и младежи, той дублира и защити шампионската си титла от 2012 -та година в тази дисциплина и отново се превърна в герой за "царския" тим.

В шампионски стил и с отлично темпо, Димов кара като лъв по близо 41-километровото трасе на колодрума в Разград (120 обиколки на пистата, със спринт на всяка 6-та обиколка). Пловдивчанинът кара като лъв и остави конкурентите си далеч след себе си. С брилянтна тактика и с отлична "езда" по 120-те обиколки на пистата, той изпревари основните си конкуренти в крайното класиране, като ги остави далеч след себе си. След Пламен, на чувствителна разлика, останаха Станимир Чолаков от "Хемус 1896" - Троян, и Борислав Иванов от столичния "Левски", бивш негов съотборник в "царския" клуб.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Сложиха спорен съдия на Ботев - ЦСКА-София, пратиха допълнителен рефер на "Колежа"
ФК Пловдив с победа над Спартак при юношите
ФИФА и БФС удариха здраво по клуб от Първа лига
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Благотворително картинг състезание в Пловдив в памет на Аертон Сена
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: