ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (25)
Черногорци провалят планиран старт на колоездачите на "Цар Симеон 1898“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:05 / 10.05.2014Коментари (0)1107
©
Очакваният с голям интерес старт на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" на традиционно силния международен тур на шосе "Пътят на крал Никола" в Черна гора, се проваля, заради гаф на организаторите.

Отменянето на състезанието е заради нерешени организационни и технически проблеми от страна на домакините на надпреварата, за която пловдивчани имаха персонална покана за участие.

В последния момент организаторите не успели да осигурят необходимите пари за охраната на състезанието и местната полиция отказала да се ангажира с обезпечаването на реда и сигурността по трасетата, обясни главният треньор на "царистите" Петър Павлов. Той допълни, че след като черногорци провалили участието на отбора му в планирания тур, сега неговите състезатели ще трябва да се задоволят само със "сухи" тренировки.

Все още не е ясно дали този старт в Черна гора ще бъде преместен за някои от следващите месеци или пък изобщо няма да се състои.

Иначе по предварителна програма международен тур на шосе "Пътят на крал Никола" бе четиридневен и включен в календара на Международния колоездачен съюз. Тази година той отново бе от високата категория 2.2. Включен бе във веригата "Юръп Тур" и щеше да носи точки за рейкинга при мъжете в класацията на международната федерация - U.С.I. Състезанието в Черна гора трябваше да се проведе за 19-ти път и щеше да събере близо 150 елитни бегачи от почти цяла Европа. В него по традиция се допускат за участие национални отбори, тимове от клас "Континентал", както и клубни състави. Стартът му бе в Цетинье, а финалът - в черногорската столица Подгорица.

В по-предишното издание на международния тур "Пътят на крал Никола" победител стана хърватинът Радослав Рогина от тима на Лоборика, изпреварил руснака Сергей Колесников.

Година преди това първото място на престижния тур пък спечели словенецът Митя Махович, който караше за континенталния тим на Перутнина. Тогава шампионът постигна общо време 15.50.51 и изпревари с 0,25 българския национал Павел Шуманов, останал 3-ти в крайното генерално класиране.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
България продължи серията без загуба при Илиан Илиев, Дюлгеров спаси дузпа
Новият номер едно Яник Синер не остави шансове на Григор Димитров
Гонзо пристигна при националите в Букурещ
Падна и последната пречка Любо Пенев да подпише с Локомотив
Треньорът на Несебър: Уважение към Спартак! Изключително съм доволен от Никола Гелин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: