ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев взе аванс от 3:1 над Локо Сф за Купата на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:06 / 16.04.2014Коментари (57)10715
Ботев взе комфортен аванс срещу Локомотив София с 3:1 в първия мач от полуфиналите за Купата на България. Домакините се наложиха с голове на Феребори Доре, Луис Педро и автогол на Александър Бранеков, като имаха възможност да запишат и по-категоричен успех. Иво Иванов върна интригата за реванша с гол в края.

"Канарчетата" взеха инициативата в мача още след първия съдийски сигнал на Станислав Тодоров. В 17-ата минута Анисе бе много близо да откриването на резултата, но ударът му с глава беше спасен с невероятен рефлекс от Божидар Митрев. Малко след това Румен Трифонов опита да изненада Стаховяк с удар от воле, но стреля в аут.

Натискът на "жълто-черните" се усили в последните минути и голът не закъсня. В 38-ата минута Вандер подаде към Хамза, който с едно докосване продължи към Доре, а той финтира Бранеков и прати топката във вратата на Митрев за 1:0.

Минута преди края на първата част Доре изпрати за втори път топката в мрежата на Локомотив, но попадението не бе зачетено заради несъществуваща засада.

В добавенето време домакините бяха много близо до отбелязването на втори гол, но само блестящата намеса на Божидар Митрев не позволи на Хамза да се разпише.

Втората част нищо не се промени - Ботев атакува, а Локо Сф се бранеше и дебнеше своя противник на контра. 

В 60-ата минута Хамза намери на добра стрелкова позиция резервата Огнянов, но той стреля много слабо и и Митрев улови без проблеми.

Пет минути по-късно столичани създадоха и най-опасното си положение в срещата след пряк свободен удар. Маркиньос стреля от фаул, Стаховяк изби, но Бранеков се засуети и не успя да вкара при добавката, тъй като Веселин Минев се хвърли самопожертвувателно с шпагат и блокира удара на бранителя.

Ботев нанесе своя удар четвърт час преди края. Юнес Хамза копна коженото кълбо към Луис Педро, който бе оставен непокрит и от воле вкара топката във вратата на Митрев за 2:0.

Хамза можеше да обезсмисли реванша след седмица в София, но пропусна да се разпише останал очи в очи срещу Митрев. Това стори Александър Бранеков, който в 85-та минута си вкара автогол, засичайки центриране на Хамза отдясно. 

В края на срещата домакините свалиха оборотите, а от това се възползваха гостуващия тим, който се възползва от грешка в защитата на "канарчетата", която бе наказана от Иво Иванов за крайното 3:1 за Ботев.

Ботев - Локо Сф 3:1
1:0 Доре 38
2:0 Педро 73
3:0 Бранеков-авт 84
3:1 Иванов 89

Ботев: Стаховяк, Христов, Лукин, Спрокел, Минев, Иршак, Анисе, Вандер (Педро), Доре, Куртеан (Огнянов), Хамза (Ромарио) 

Локо Сф: Митрев, Ранджелович, Бранеков, Хаджиев, Трифонов, Иванов, Генов (Писаров), Том, Елтон, Маркиньос, Илиев

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Честита победа, и красива игра! Отборът върви по възходяща линия, дано да продължи и в мача с Локо Пд. Удовлетворен съм от майсторлъка на нашите футболисти. Имаше хубави, красиви подавания, комбинации, и майсторство в завършващите удари. Бора - Дора отбеляза страхотен гол. Впечатлява явното израстване на Педро, свали топката в завършващия си удар, и това го превърна в класен футболист. А си спомняте натиска, на който подложихме Мъри, да го освободи, да се отървем от него. Затова нека да не зачеркваме нито един наш футболист. Чета, че според някои Мариян е свършил с футбола. Предстоят му най - силните години. Но не трябва да го пускат, без да е влезнал във форма. Да пропусне един два мача, да си почине психиката му. Той освен, че не е във форма, е и затормозен. Не е добре, че губим концентрация вече в няколко мача. Можем да отпаднем от Локо Сф, само ако затънем в самодоволство, ако излезем на терена недостатъчно мотивирани. В този смисъл, мисля че е за добро, че Локо Сф ни отбеляза гол в края на мача.
+6
 
 
Ръководството да не се ослушва, а спешно да предприеме мерки за връщането на Бобан на Колежа! Чорбата вече се ослушва за него, а Кривия го няма, за да има нови конфликти. По-стабилен защитник от него засега не виждам. Освен това след Бобан много падна ефективността при ъгловите удари, няма кой да вкарва с глава. Черни също го гонят от ЦСКА, идеален е за конкуренция на Адам.
+2
 
 
Разликата между "З:0" и "З:1" е огромна, за да слагаме още отсега шампанското в хладилника... Иначе изиграхме мача перфектно, но оная идиотска грешка накрая пропиля голяма част от усилията на отбора. Все пак поздравления за смазването противника, като се има предвид, че съвсем скоро пак играхме с тях и се бяха надъхали здраво за този мач.
0
 
 
Не вярвам, че могат да ни бият с 2:0, друго всичко е възможно. Може би 1:1, защото съм сигурен, че ще ни ритат и спъват яко.
+3
 
 
Традиционно се отпускаме последните минути.Примери много,но гола на гостите беше перфектен.Все пак не вярвам да не вкараме в Надежда,а локото да ни бие с три гола разлика.Финалистите са ясни.
+10
 
 
Още в първата година, когато влезе в сила правилото за предимството на гола на чужд терен, имахме мач на голямата къща срещу Реал Сарагоса. През целия мач имахме категорично надмощие, играехме си с противника и го поведохме в резултата с 3:0. И точно в последната минута ни свириха фаул пред нашия пенал, точен удар на испанците и хоп - 3:1 стана крайният резултат. Искам да кажа, че никой не е гарантиран от един гол в последните няколко минути - от наказателен удар, от нечия неволна грешка в защитата, случайно дузпа и т.н. Ще изгледат пак вече на запис мача и ще си извадят поуките нашите хора. Убеден съм, че в София ще направим още по-добра игра и заслужено ще ги бием пак на реванша на стадиона в квартал Надежда! Защото сме много по-класен отбор и имаме амбицията. Напред, мой Ботев!
на 16.04.2014 г.
+2
 
 
Резултата не е реален! 1-Вратаря им извади две топки дето поне едната трябваше да е вътре. 2-Хамза би от дузпа в тъч. 3-Мариян подаде на Митрев вместо да му откъсне главата 4-Рефера вдигна засада,която няма как да преценя,но от блок 3,тоест от майната си ми се стори,че няма а онзи дето е на линията какво е гледал незнам. И накрая вместо минималното 3:0 то стана 3:1 и пак се изсрахме на метеното като с Литекс и сега заради тая работа още нищо нее е решено и нашите трябва да излязат с трезви глави в реванша. Иначе не бяхме зле,отзад си знаем че сме слаб отбор а като погледнем другите звена на които се надяваме,като изключим Куртеан,който е слаб футболист другите играха добре-Браво.
+10
 
 
Много добре изигран мач! Търпеливо разиграване с доста положения . Пак груба грешка за гола . Спорно е доколко Локо Сф показаха някакви качества днес. Видя се, че смени трябва да се правят дори когато водим в резултата. Така се дава нов импулс в играта.
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+11
 
 
ЧЕСТИТА ПОБЕДА КАНАРИ!МНОГО МИ ХАРЕСА ИГРАТА С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ,НО ПРАВИЛО БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА!ЩЕ СЕ ПОЛУЧАТ НЕЩАТА!ТЕЗИ ФУТБОЛИСТИ ИСКАТ ДА ИГРАЯТ,ПОКАЗАХА,ЧЕ МОГАТ И ЗНАЯТ!!!ТОГАВА???ДЕЙСТВАЙТЕ МОМЧЕТА!!!ПОДКРЕПЯМ НАКО И ХУУДЛОМ,НО ДА УТОЧНЯ ЗА МАРИЯН...МАРИЯН Е ФУТБОЛИСТ СЪС СТРАХОТНИ КАЧЕСТВА,НО ЛИЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ ПОНЯКОГА СЕ ОКАЗВАТ ПАГУБНИ И ЗА НАЙ-ДОБРИТЕ!КОГАТО В КЪЩИ НЕ ВЪРВИ И НА ВЪН НЕ ВЪРВИ,КОГАТО В КЪЩИ ВСИЧКО Е О.К. И НАВЪН СИ Е ЕКСТРА!ОПРАВЯЙ СЕ МОМЧЕ ЖИВОТА СИ Е ТВОЙ И...ТЕ ЧАКА!!!А!И МОМЧЕТА МИЛИ МОИ НЕНАГЛЕДНИ,ЕДИН МАЧ Е 90мин.,МОЖЕ И ПОВЕЧЕ ИЗИГРАЙТЕ ГО ДО КРАЙ!!!УСПЕХ В СЪБОТА!
+5
 
 
Някои ще кажат, че типично по български съм от тия дето в кацата с меда гледат да турят лъжичка катран, ама извинявайте, но докога ще гледаме едно и също - тъкмо дръпнем с добър аванс и хоп детинска грешка дето и в кварталните мачлета рядко се допуска, днес Лукин, с Литекс - Сърмата, с говедата в Шопия - Адам. Кво става бе?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Лъчезар Балтанов надъха малките национали в Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: