ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Камбуров чака любимата си жертва
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:26 / 30.10.2013Коментари (7)3215
© Plovdiv24.bg
Марто 9 пъти е наказвал сините, таранът на Левски Цветан Генков не е вкарвал от 1 септември в А група. Безспорно дербито на 15-ия кръг в А група ще е утре на "Лаута". Трибуните ще пустеят, но сърцата на феновете в двата тима ще подскачат пред телевизорите. А несъмнено най-много погледи ще бъдат вперени към двамата тарани - Мартин Камбуров и Цветан Генков. Двамата бяха съотборници в Локо Сф през пролетта на 2010 година, когато вкарваха за червено-черните. Сега ще са от различни страни на барикадата. И с изявите си на терена ще се опитат да наклонят везните в сблъсъка.

През пролетта Мартин Камбуров носеше екипа на ЦСКА, но на "Армията" успя да наниже само 3 попадения. Малко преди началото на сезона бе обявен за ненужен и принуден да напусне. Той се завърна на "Лаута", след като Константин Динев се зае отново да финансира Локо. А с представянето си до момента Камбуров си го върна тъпкано на предишния благодетел на черно-белите Веселин Марешки, който твърдеше, че не го познава.

Всъщност с черно-бялата фланелка Марто прави това, което умее най-добре - вкарва голове. От началото на сезона има точно 10 попадения в А група. А благодарение на головете му Локо е приятната изненада на шампионата и е на трето място в класирането - само на три точки от лидерите Литекс и Лудогорец. Сега на "Лаута" идва любимата жертва на Камбуров - Левски. Именно срещу сините Камбуров наниза и първия си гол в това първенство. Той обаче се оказа достатъчен за успеха на пловдивчани с 2:1. Това бе и 9-о попадение на Марто в мачовете му срещу Левски в А група (има с екипа на Ботев Пд, Локо Пд и Локо Сф). Никой от настоящия състав на елита не може да се похвали с толкова на сметката си. Точно с този гол Камбуров показа, че е един от най-комплексните нападатели у нас. В 57-ата минута на срещата той пое топката малко зад центъра, освободи се от дефанзивен халф на сините и с мощен шут с десния крак извън наказателното поле прати топката нес-пасяемо под напречната греда. Трябва да се отбележи, че Камбуров, който е трикратен голмайстор №1 в А група, е доста по-школуван играч от Генков. За Марто не е проблем да вкара от далечна дистанция, а не само да дебне на пусия в наказателното поле, както обича да прави Цве-тан. Заради високия си ръст (Камбуров е 188 сантиметра, с 4 по-висок от колегата си на "Герена") Камбуров играе много добре с глава. Здрав е физически, което му помага да печели единоборства и да разпределя умело топката към съотборниците си. Той има и по-добър поглед върху играта. Най-голямото му предимство пред Генков е, че притежава фин удар, благодарение на който доста често препарира вратарите от преки свободни удари. Те са му специалитет.

Любопитното е, че срещу Локо Пд Цветан Генков отбеляза първия си гол с екипа на Левски. Той е наказвал още шест пъти черно-белите. Когато той се е разписвал, неговият отбор не е губил (б.а. - Локо Сф). До момента Генков има 3 попадения за сините в елита. Последното от тях е на 1 септември, когато вкара в, мрежата на Любимец. Всичките бяха реализирани, когато той сеше екипа с №8 на гърба. След изгонването на Жоао Силва Генков облече деветката, но с нея секнаха и точните изстрели. Най-силната част на тарана е играта му с глава. Именно по този начин той вкара красив гол на Локо Пд на "Герена". Засега обаче не успява да впечатли с нищо друго в Левски. Вярно, не е дървен като Жоао Силва, но трудно се освобождава от съперник, невинаги е на точното място. И трябва да направи много повече, за да оправдае привличането си на "Герена". Защото 3 гола в 11 двубоя са прекалено невзрачно постижение за централен нападател на Левски.

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 31
05.11.2013
02.11.2013
31.10.2013
31.10.2013
31.10.2013
31.10.2013
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 30.10.2013 г.
+1
 
 
Успех , Мартине, Пловдив е с вас !
-14
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+15
 
 
Марто ступайте синятa сган, поне 2 им нанижи. Ей Ботев и вие да биете.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: