ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Официално: Ботев не може да замести ЦСКА в Лига Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:33 / 24.06.2013Коментари (46)11757
©
Българския футболен съюз излезе с официално съобщение относно сагата около ЦСКА и участието на Ботев в Лига Европа. От него става ясно, че "канарчетата" няма да бъдат допуснати да играят във втория по-големина турнир - Лига Европа.

Публикуваме официалното обръщение на футболния съюз без редакторска намеса:

С официално писмо до Българския футболен съюз, получено тази сутрин, 24 юни, ПФК ЦСКА АД се отказа от участие в "Лига Европа" през сезон 2013-2014 поради "финансови причини". Въпреки че жребият за първия предварителен кръг в турнира е днес, 24 юни, от 14:00 часа българско време, президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов проведе десетки разговори с представители на УЕФА, за да обсъди възможността мястото на ЦСКА на жребия да бъде заето от следващия в крайното класиране на българската "А" група за сезон 2012-2013 - "Ботев" (Пловдив).

До УЕФА бе препратена цялата информация по случая, както и специално писмо от Борислав Михайлов като президент на федерацията и член на Изпълнителния комитет на УЕФА, в което се настоява УЕФА да разгледа възможността за подобна смяна, макар и в последния момент. Шансовете за успех обаче останаха минимални не само заради невъзможно краткия срок за вземането на решение, но и поради липсата на основание в регламента на "Лига Европа".

Както е посочено в чл. 2, ал. 10 от Регламента на турнира, "ако клуб, който се е класирал на базата на спортните резултати и е получил лиценз от съответния компетентен национален орган за участие в турнира, откаже участие, неговото място не може да бъде заето от друг клуб от същата национална асоциация." За основателни причини за отказ от участие в този смисъл се смятат отнемане на лиценза или прекратяване на съществуването на въпросния клуб.

В официалното си писмо до Българския футболен съюз обаче ПФК ЦСКА АД посочва единствено "финансови причини". Въпреки това президентът Михайлов настоя УЕФА да разгледа възможността за включването на "Ботев" (Пловдив) в жребия за "Лига Европа". Крайното решение обаче остана в ръцете на отдел "Турнири" на УЕФА.
Още по темата: общо новини по темата: 192
19.11.2013
18.11.2013
12.11.2013
20.09.2013
19.08.2013
13.08.2013
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на BULTRAS 4EVER
премахни филтъра

+13
 
 
Надявам се още на следващия ни мач срещу цска , да ги посрещнем с подобаващ транспарант, който гласи следното: ЦСКА = Централен Синдикат на Курвите с Амнезия. За този безподобен курвенски номер, който ни спретнаха...не само на нас, а и на целия български футбол, червените отрепки доказаха за пореден път,че са един изкуствен израстък в българския футбол, създаден с указ на партията, нагъл комунистически клуб. Дано 100 години на видят евротурнири !
+14
 
 
Ха сега познайте защо ЦСКА бави обявяването на взетото вече решение за отказ от турнира, в последния възможен момент. Елементарно , Уотсън. За да няма процедурно време за реакция. Нито от страна на Ботев, нито от страна на УЕФА. БФС ги боли гъза за Ботев Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Официално: Арда обяви раздялата с Николай Киров
Основен футболист призна за преговори с Ботев
Пълна мобилизация в дубъла на Ботев! Железов свири решаващия мач със Саяна
Ботев организира детски благотворителен турнир, Балтанов награждава победителите
Юноша на Ботев със 120 минути за адашите от Враца в драматичния бараж
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: