ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Близнаците Миневи - врагове за 90 минути
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:19 / 19.04.2008Коментари (0)3219
© Plovdiv24.com
На Йордан му предстои тежък сблъсък с отбора, в който играе брат му Веселин
Близнаците Веселин и Йордан Миневи ще се изправят един срещу друг утре. Единият с екипа на Ботев, другият - с този на Левски. Данчо е твърд титуляр за пловдивчани, очаква се Веско да започне за сините. Това ще е вторият им мач един срещу друг.

Данчо е по-големият от близнаците. Появил се е на бял свят 5 минути по-рано от брат си на 14 октомври 1980 г. Родените в Пазарджик близнаци са играли заедно в родния Хебър, Беласица и Ботев. Йордан е минал и през Родопа. Съмнителният трансфер на Веселин в Левски предизвика сериозни спорове. Данчо и Веско започват да тренират в Хебър, по това време учат в Спортното училище в Пазарджик.
- Нямахме любим предмет, мразехме да ходим на училище. Използвахме всяка свободна минута да ритаме на стадиона или пред блока - откровен е Данчо.
Близнаците се местят в София, когато са в седми клас, и в продължение на 4 години тренират в Левски. Един от треньорите им в школата на Герена е Емил Спасов.
- Баща ни, който пътуваше за всички наши мачове като юноши, бе най-големият ни критик. Благодарни сме му за напътствията, които ни даваше. Когато бяхме Х клас, играхме с Хебър контрола срещу Левски на Герена, която загубихме. След като се върнахме в Пазарджик,
татко ни накара да правим обиколки на стадиона
Навъртяхме около 10 км - разказва Данчо.
- Майка гледаше мачовете ни само в Пловдив, но татко наистина е много критичен. В 90% от случаите ни критикува. Не крия, че той е левскар, но за кой ще е в неделя, не зная - продължава Веско.
Семейството на Данчо и Веско е спортно. Бащата Милчо е бивш национал по ски бягане. От доста време той държи републиканския рекорд на 50 км. Майката Величка също е бивша ски бегачка.
Още при дебюта си в мъжкия състав на Хебър Данчо бележи гол при победата 2:1 над пряк конкурент за влизане в "Б" група. В "А" група той дебютира в двубоя между Хебър и Миньор (Пк). В родния си клуб те играят в халфовата линия. Йордан отдясно, а Веселин - отляво. По-късно, след сливането на Хебър и Беласица, треньорът Воин Войнов ги преквалифицира на десен и ляв бек. В момента Йордан Минев прави най-силния си сезон. С жълто-черната фланелка той доказва, че може да се справи без проблеми с всяка позиция, на която го постави треньорът Тенчо Тенев. Най-често се изявява като ляв халф, но от зимата насам не е играл само като вратар.
- Брат ми играе на повече постове. В Левски съм ляв бек, и то на мястото на контузения сега Вагнер. Конкуренти сме, но поддържаме отлични отношения с Лусио - откровен е Веско.
Историята на преминаванате на Йордан в Ботев е твърде интересна. Договорът му с Родопа изтича през лятото на 2004 г. Трансферът уж е сигурен, но до него се стигна изключително трудно. Няколко месеца той рита в пазарджишкото село Мирянци. Тъкмо когато пред Данчо се появява вариант да заиграе във Вихрен, идва решителната намеса на президента на Ботев Димитър Христолов.
- Благодарение на шефа Димитър Христолов се върнах към футбола. С Веско се събрахме в Ботев, това бе сбъднатата мечта на дядо ни Йордан. Той ни говореше много за великия отбор на Ботев, който тогава се наричаше Тракия.
Дядо ни купуваше топки на жълто-черни квадратчета
ние непрекъснато ги пукахме - казва Данчо.
Универсалният Йордан Минев не крие разочарованието си, че мачът срещу Левски ще се проведе пред празни трибуни.
- Без публика няма да се получи истинско дерби и празник. Не виждам с какво са виновни нашите фенове за това, че полицаите от Ловеч не са си свършили добре работата - категоричен е Минев.
- Двата отбора имат прекрасни агитки. Без тях мачът ще е като театър, а не футболна среща. Предпочитам да има хора, дори да ни освиркват цял мач, но така ще има атмосфера - допълва Веско Минев.
Съществува вариант утре близнаците да бъдат преки съперници на терена.
- В неделя ще бъде интересно, ако играя отдясно. Миналата година се бяхме хванали на бас с Веско, че Ботев няма да загуби от Левски, и аз го спечелих, тъй като завършихме 2:2. Като деца играехме на малки вратички пред блока ни един срещу друг. Нерядко единият от двамата си тръгваше много ядосан и едва не стигахме до бой - разказва Йордан.
- Ще го почерпя
след мача, защото ще спечелим
Много сме близки, но на терена ще дам всичко от себе си Левски да спечели. Ако се наложи и нарушения срещу Данчо ще направя - пали се Веско.
Близнаците обичат високите скорости, любители са на хубавите коли. Йордан е сменил 7 автомобила. Сега фучи с черно BMW петица. Веселин е заложил на синьо Ауди А4. Братята слушат всякаква музика. Йордан е щастливо женен от лятото на 2005 г. за обаятелната Ивелина. Рожбата им - малкият Алекс, на 22 август ще навърши 3 годинки.
- Вкъщи имаме 18 футболни топки, Алекс много обича да ги - разказва щастливият татко Йордан.
Веско пък все още не е семеен.
- Имам приятелка. Тя е в Пловдив, а аз - в София. Виждаме се, но тя пътува по-често. Сватба? Всяко нещо с времето си.
В свободното си време Данчо обича да обикаля магазините и да се събира с приятели за футболни мачлета.
- През лятото заедно с тъста Бойко, който е отличен риболовец, късаме джуките на шараните. Посещаваме доста язовири - споделя Данчо.
Ваканциите са за съпругата и Алекс.
- Трудно издържам повече от 4-5 дни на море.
Предпочитам свежия полъх и красотата на планината
споделя Данчо. Мечтата му е един ден да иде на остров с цунами. Любимото първенство на Данчо е английското, а отбор - Манчестър Юнайтед.
- И аз съм фен на Юнайтед. Играят страхотно. Не зная дали Кристияно Роналдо ще ми остави шанс, ако се наложи да играя срещу него - откровен пък е Веско и признава, че един от любимците му е Роберто Карлос.
Близнаците Миневи никога не са се възползвали от възможността да си разменят местата, за да се избъзикат с някого. Йордан обаче разказва за интересна случка в Ловеч тази сряда.
- Мои съотборници ми казаха, че журналист от Евроком е попитал Борислав Димитров кога Веселин се е завърнал в Ботев.
- В училище ни различаваха. Нямаше вариант да си сменяме местата - спомня си Веско Минев.

Източник: в. "7 дни спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 11
29.11.2008
20.04.2008
20.04.2008
20.04.2008
20.04.2008
20.04.2008
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Помощникът на Керкез: Славия заслужи успеха! Трябва да се подобрим в защита
Десет от Славия победиха Ботев в голово шоу в София
Неделев и Серкан в националния отбор, ето пълния списък на селекционера
Феновете гласуват за гол на финала между Ботев и Лудогорец
Млад и неопитен рефер свири безинтересния мач между Лудогорец и Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: