ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Световен шампион дава старт на турнир по тенис в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:17 / 27.04.2012Коментари (0)1051
Световният шампион по тенис на маса Микаел Апелгрен /Mikael Appelgren/ е специалният гост на второто издание "Дни на тениса на маса" в Пловдив. Легендарният швед 4 пъти е бил световен шампион, 9 пъти европейски, 2 пъти е победител в Europe Top 12, носител е и на Световната купа по тенис на маса. 

Спортното събитие първоначално беше обявено за март, но не се състоя поради внезапно заболяване на Апелгрен. Тогава за него се бяха записали над 100 участници от цялата страна.
Двудневният маратон по тенис на маса ще се проведе на 5 и 6 май в тенис зала "Чоо" в мол "Галерия Пловдив" /3-ия етаж, зад стената за катерене/. Точно в 9.00 часа в събота ще бъде откриването, половин час по-късно Апелгрен ще даде старт на детския турнир за "Купата на DONIC" в категории момчета и момичета до 12, 15 и 18 години.

От 16 до 19 часа на 5 май почитателите на тениса на маса ще могат да наблюдават демонстративни срещи и разигравания с участието не само на Микаел Апелгрен, а и на Костадин Ленгеров /два пъти европейски шампион до 14 и 18 год., вицеевропейски шампион отборно мъже с отбора на Австрия/ и други настоящи и бивши национални състезатели и живи легенди в този спорт. Специално оформена зона около стената за катерене в западния атриум на мол "Галерия Пловдив", ще бъде "арена" за майсторските умения.

В неделя, 6 май, от 9 до 11.30 часа, ще са финалните срещи от детския турнир. В 12 часа Микаел Апелгрен ще награди победителите в него и ще закрие "Дните на тениса на маса" в Пловдив.

Уникалното спортно събитие се провежда за втори път в България. През юли 2010 година първото издание събра над 100 участника в две категории "Деца" и "Open" и много зрители. И тогава и сега заслугата за осъществяването на това грандиозно начинание е на екипа на "Ping Pong Club CHOOO".

Организаторите се обръщат към всички деца и младежи, които искат да участват в турнира за "Купата на DONIC", на 5 и 6 май, да се запишат на GSM 0889 90 84 99, 0888 62 02 08, или на мейл адрес: info@club-chooo.com. За повече подробности влезте в сайта www.club-chooo.com.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотно! Академик Пловдив стана шампион при момчетата до 16 години
Честит рожден ден на Асен Караславов!
България с реми срещу още един участник на Евро 2024, Илиан Илиев продължава без загуба
Капитанът на Спартак с емоционални думи към привържениците след раздялата му с клуба
Фенове на Локо към Крушарски: Всеки ден ни посрамвате, край на лъжите и цирковете!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: