ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (29)
Награждаване на държавното първенство по шах в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:38 / 12.04.2012Коментари (1)1737
Днес в 13,30 часа в Новотел Пловдив се състоя официалното награждаване на държавното първенство по шах в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ресорният зам. кмет на Пловдив Георги Титюков лично връчи медалите и купите на състезателите. 

Близо 300 участници от цялата страна мериха сили в Държавното индивидуално първенство на България за деца от 8 до 18-годишна възраст, което се проведе в града под тепетата от 06.04.2012 год. до днес. След стотици партии шах, изиграни по време на съревнованието между състезателите, разпределени в шест възрастови категории, бяха излъчени и първенците.

Пловдивчанката Виктория Радева завоюва първото място в категорията до 12-годишна възраст при момичетата като спечели 6,5 точки от общо 7 възможни. След нея се наредиха Маргарита Балимезова от клуб "Асеновец" 2006 и Надежда Петкова от "Абритус" (Разград) с по пет точки в крайното класиране.

Титлата в Пловдив гарантира на Радева участие на Европейското първенство в Прага (Чехия) през август. 

От името на район "Централен" кметът г-жа Райна Петрова награди с предметни награди и грамоти момичетата и момчетата, заели първите три места във възрастовите категории 8, 10 и 12 години.

Участниците - момичета и момчета бяха разпределени в по шест възрастови категории - съответно - до 8, 10, 12, 14, 16 и 18-годишна възраст. Първите двама, спечелили най-висок брой точки в надпреварата в своята категория получават квоти за предстоящите Световно и Европейско първенство по шах.

Организатори на турнира са Българската федерация по шах и шах-клуб "Локомотив" Пловдив. Първенството се проведе с подкрепата на Община Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трета поредна титла-Браво! Доста е трудно да си 3 поредни години шампион независимо по какъвто и да е вид спорт,особено и когато си по -малък.Но все пак-браво!А и това е единствената титла по шах за Пловдив при момчетата и момичета в различните 6 възрастови групи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дори когато връстниците й броят до 12, тази хубавицата мисли само за футбол
Славия се раздели с бивши играчи на Локо и Ботев
Дамите на Пълдин се отдалечиха от бронзовите медали след реми в Севлиево
Балтанов подписа нов договор и се снима с Платек
Ботев прикани феновете да се снимат с купата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: