ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Цанко: Ще търсим победа от първата до последната минута срещу Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:18 / 22.03.2012Коментари (5)3923
© Plovdiv24.bg
В навечерието на срещата с Ботев (Пловдив) старши треньорът на Етър Цанко Цветанов говори пред "Велико Търново спорт" за равносметката досега и очакванията си за предстоящия мач.

- Г-н Цветанов, ако трябва да обобщите представянето в първите три мача на "Етър", какво ви хареса и какво не ви хареса?
- Повечето неща ми харесаха. Това, че нашият отбор се опитва да играе футбол, това, че успяхме да спечелим достатъчно на брой точки и да сме на първо място. Хареса ми, че футболистите се стараят да изпълняват моите указания. Не ми хареса това, че получаваме картони, че прекалено много нерви влагаме в странични неща на моменти. Не сме научени, че футболът е спектакъл, който трае 90 минути, и те трябва да се играят на високо ниво.

- В два поредни мача повеждате с 2:0, но си усложнявахте нещата?
- Не продължихме да играем по същия начин. Още не сме свикнали, а това изисква и много време. Неслучайно всички треньори казват, че им е необходимо време, за да се направи един отбор и да се нагоди стилът му на игра. Футболът е сложен спорт - 11 човека на терена да мислят еднакво, плюс още трима, които влизат. Когато го постигнем, тогава можем да кажем, че имаме един добър отбор.

- Има ли в "Етър" добър колектив?
- Мен не ме вълнува дали извън терена са първи приятели и дали ходят да вечерят заедно. Аз искам да са приятели на терена - един като сгреши, веднага двама или трима да са готови да му помогнат. Защото футболът е игра на грешки. В този смисъл - да, отборът ни е добър колектив.

- Какво очаквате от мача с "Ботев"?
- Това са два славни в миналото клуба, които в момента не са в най-доброто си състояние от гледна точка на традициите, които имат. Тези отбори са шампиони на България, носители на купи, дали са много национални състезатели и са оставили трайна следа в българския футбол. Като клуб само "Ботев" има всички условия, за да е в "А" група - прави нов терен, строи база и нов стадион, има условия и средства за футболисти и подготовка. При нас на този етап отборът е по-добър от клуба. Очаквах много по-голяма заинтересованост от всички, които могат да помагат на "Етър". Като че ли има едно недоверие към отбора и клуба, не знам на какво се дължи, но не усещам достатъчна подкрепа засега.

- Другите конкуренти за елита "Нефтохимик" и "Любимец" ли са?
- Да, те се очертават. Но групата ни е сложна, всички отбори от първата шестица имат шансове да влязат директно или чрез бараж. А останалите три отбора се борят да не изпаднат. Затова групата ни е много равностойна.

- И "Етър", и "Ботев" са отбори, които се опитват да практикуват открит нападателен футбол. В този аспект вие какво очаквате в събота?
- Очаквам един хубав мач и нека зрителите да дойдат да го видят. Убеден съм, че и двата отбора ще играят открито и ще търсят победата. "Етър" от първата до последната минута ще търси победата, друго не ме вълнува. С добра игра да постигнем добър резултат - това е основното ми верую, което ме е водило във футбола. Само резултатът от един мач за мен не е някаква фиксидея. Във футбола няма живот и смърт, той просто е една игра. Първото и основното е всички ние да изпитаме някакво удоволствие - някои като зрители, други като участници.

Още по темата: общо новини по темата: 31
28.03.2012
28.03.2012
27.03.2012
27.03.2012
27.03.2012
27.03.2012
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
С този бюджет, ако си купувахме мачовете, до сега да бяхме вече в А група..., но ние правим по лошото - не купуваме, а крадем себе си, та за кво да влизаме в А група, за да ни секнат кранчето ли??? Там всички ще ни гледат, а тук и да гледат се правят че не виждат!!!
+11
 
 
успех Канари!победа над Етър!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
Попето е възстановен, повежда Ботев срещу ЦСКА-София
Пловдивското дерби се отдалечава… засега
Победи с 6:2 и 4:1 за Стамен Белчев в срещите с Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: