ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (16)
10 младежи с увреждания – с жълт колан по джу-до, сенсей Петър Петрушев обмисля състезание по ката
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:34 / 10.11.2011Коментари (2)1962
©
10 младежи с физически увреждания и психически разстройства от 18 до 30 години положиха първия си изпит по джу-до пред препълнената зала на физкултурния салон в общинския Комплекс за социални услуги "Св. Георги" в Пловдив. Техниките, тренирани всяка седмица по два пъти в продължение на 8 месеца, се оказаха бурно аплодирани от всички възпитаници на Комплекса.

"Младежите тук не се обучават на нищо по-различно от джудистите в другите зали. Разбира се, има индивидуален подход заради различната степен на двигателни умения у тях. Интересното е, че техниката кара хората да мислят, освен това контактът човек с човек при този тип бойно изкуство отключва емоционалното състояние, оттам - и физическата активност", разказа сенсей Петър Петрушев, 2 дан джу-до и 5 дан айки-до, който стана причина за пренасяне на италианския опит в тренировките на хора с психо-физически увреждания в бойни изкуства.

"Резултатите са поразителни. Тези младежи очакват с нетърпение всяка тренировка, а за изпита говорят от половин месец", сподели и директорът на социалния комплекс Апостол Делев. Амбицията му е заедно с Петрушев да продължат с тренировките като включат в групата още повече хора.

"В Пловдив гражданите с уврежданиея са около 40 хиляди. Младежи са половината от тях. И те всички чакат да се развие още повече спортната дейност - нещо, което ние в Комплекс "Св. Георги" се опитваме да правим и правим", допълни Делев.

Гост на спортното събитие днес беше ген. секретар на Федерацията по таекуон-до Костадин Димитров, който - като участник в съставянето на програмата на ГЕРБ за спорта в Община Пловдив съобщи, че в нея се отделя сериозно внимание на хората с увреждания. "Радвам се, че ме поканихте на вашия празник, защото това е празник, и се надявам да продължите да развивате уменията си", каза Костадин Димитров.

След като защитиха първата степен в джудо, младежите получиха от сенсея си жълт колан с бяла лента. А той разкри идеята, която разработва в момента, за организиране на състезание по ката за джудисти със специфични потребности.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как може да обиждаш децата с проблеми... Нека ги обучава сенсея прави много добро.. Ще се самоусъвършенстват :)
-2
 
 
Струва ми се не много разумно да се обучават уроди на бойни изкуства, ама нейсе...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Това се казва увереност! "Канарчетата" празнуваха с тениски за финала
Щастливият Керкез: Заслужихме финала! Благодаря на хората!
"Жълто-черна" еуфория! Ботев е на финал!
По минути: Ботев 2:0 ЦСКА-София
Разкриха голямата изненада за феновете на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: