ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бонев: Комуникацията на Лотар с играчите беше безобразна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:26 / 21.09.2011Коментари (29)6264
© Plovdiv24.bg
Последният треньор, класирал националния отбор на световно първенство - Христо Бонев, коментира сегашното състояние на тима и освобождаването на Лотар Матеус.

- Г-н Бонев, какво мислите за решението на БфС да смени Матеус?
- Решението на БФС е съвсем логично. За един треньор оценката идва на база на резултатите.

- Как ви изглеждат отстрани тристранните отношения футболен съюз, треньор, футболисти и къде в тях нещата се пропукаха?
- За отношенията футболен съюз - треньор не мога да коментирам. Все пак, за да кажа нещо, трябва да съм в кухнята, да знам какво е ставало, какви разговори са се водили, а нямам тази информация. По оста треньор - футболисти обаче отношенията са абсолютно безобразни. Не може треньорът да не погледне играчите си и да не им каже това, което иска. А след това в серия интервюта пред чуждата преса да коментира изявите и на самите футболисти, и на отбора като цяло. И то все в негативен аспект. Това е недопустима форма на комуникация. Не е нормално един треньор да се изразява по този начин за играчите си и то пред медиите.

- Според вас сегашните футболисти готови ли са за голям футбол и от игрова, и от психологическа гледна точка и какво им липсва?
- Ако имаме предвид нивото на българския футбол по клубовете, ако говорим за някакво сериозно ниво, то идва от футболистите, и то от добрите футболисти, които внасяме от чужбина. Лошото е, че в повечето отбори пристигат Футболисти, които са безработни в собствената си страна. И те пристигат в България само за да каже някой, че е привлякъл чужденци. А това е трагично за футбола. Това положение в Българския шампионат за съжаление дава резултат и върху националния отбор.

- Ясно е, че отношенията между играчите и Лотар Матеус бяха доста сложни. Според вас обаче те слушаха ли това, което той им говореше, и изпълняваха ли го на терена и извън него?
- Първо, аз така и не разбрах какво им е
казвал Лотар Матеус. Гледах всички мачове на националния отбор под ръководството на Матеус и съдейки по начина, по който играхме на терена, съм склонен да мисля, че абсолютно нищо не им е казвал.

- Допускате ли вариант, че е имало намеса от страна на БФС при определянето на състава на Лотар Матеус? Все пак много се говореше, че при него има мениджърски и клубни интереси...
- Това са неща, които не искам да говоря. Трябва да попитате хората, които ръководят БФС. Най-лесно е да започнеш да хулиш човек, когато е паднал, а аз не искам да правя това. Имам собствено мнение по този въпрос, но не желая да го обявявам публично, тъй като това ще утежни още повече състоянието на българския футбол.

- Може ли да направите един паралел между резултатите, които вие постигнахте като национален селекционер, и тези сега. И пропадането на националния ни отбор само на смяната на поколенията и разликите в класите между старите и сегашните футболисти ли се дължи?
- Аз не мога да направя такава аналогия. На края на квалификационния период се вижда дали си успял или не. Аз и футболистите се класирахме за световното първенство. Това беше успех. Лотар Матеус говори, че имаме теоретичен шанс, но ние нямахме такъв още от идването му.

- От тази гледна точка не трябваше ли да обявим нулева година, в която да не се интересуваме от резултатите и треньорът да има свобода да работи...
- Боби Михайлов сгреши, че се поддаде на натиска на общественото мнение, когато всички искаха чужденец. Така той взе Матеус, който като футболист имаше успехи, но като треньор - никакви. Но Михайлов го назначи, за да каже: "искахте чужденец, ето ви го".

- Но от чужденец до чужденец има голяма разлика...
- Ако в момента вземем чужденец, това е все едно да се правим на Италия, Англия и Холандия. Моето мнение е, че сега в младежкия национален отбор има много силни футболисти. Затова трябва да се обяви нулева година, или нулеви години, и да се даде картбланш за работа на треньора, без да се гонят резултати, но да се вкарат тези момчета в състава.

- Михаил Мадански ли е правилният човек, все пак той сега е треньор на младежите...
- Обадих му се по телефона да му пожелая успех. Сега той има два мача, в които да покаже какво може и да покаже дали може да ръководи национален отбор. А след това ръководителите ще мислят за нов треньор.

- Вие кой смятате, че трябва да е национален селекционер?
- Не искам да отговоря на този въпрос. Аз ще назначавам селекционери, когато стана ръководител на БФС.

Източник: в. "7 дни спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 4
26.09.2011
23.09.2011
22.09.2011
20.09.2011






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Мине се не мине,Зулума пак почва да се обажда и да се прави на компетентен.Простака си е простак...
+2
 
 
Да Зума прав си Матеус не успя но как да стане с тези куци коне.Кажи има ли един да кажеш ,че е супер футболист -не няма и с тези който и ще да дойде нямаме шанс.Кажи нещо за македонеца ,че ми писна да го гледам още в Локо пд.
на 22.09.2011 г.
+5
 
 
Зуме, реши всичките ни проблеми в Локомотив, сега хвана и националния отбор да оправиш...
+9
 
 
Ама Зуме кво им обясняваш ! Истината е ,че със Матеус трябваше да си заминат всички от БФС начело с Перуци !
-5
 
 
- Вие кой смятате, че трябва да е национален селекционер?- Не искам да отговоря на този въпрос. Аз ще назначавам селекционери, когато стана ръководител на БФС. Зулум бей кактто винаги верен на своя стил. Когато някой нещо се издъни, плюе до скъсване, ама когато него го питаш да предложи алтернатива си мълчи и чака като скрит мишок да мине котката.
+1
 
 
"Все пак, за да кажа нещо, трябва да съм в кухнята, да знам какво е ставало, какви разговори са се водили, а нямам тази информация. По оста треньор - футболисти обаче отношенията са абсолютно безобразни. Не може треньорът да не погледне играчите си и да не им каже това, което иска." "Първо, аз така и не разбрах какво им е казвал (на футболистите) Лотар Матеус." Без коментар...
+6
 
 
Най добрия футболист в Пловдив и може би В България ХРисто БОНЕВ ИКОНА НА ЛОКОМОТИВ ПЛОДВИВ ЗАВИНАГИ В СЪРЦАТА НИ
+9
 
 
Вън цялото БФС ! За нищо не стават тия! А, Лечков си е мр@сник в червата. Интригант от класа! Ако беше в бяла държава - щяха да го осъдят ефективно за кметските му далавери!
+3
 
 
Който и да е треньор на този нац. отбор едва ли ще се справи по-добре,мат'риал няма както се казва в едно култуво изказване,с тея келеши толкова,а че и Матеус за х.й не става това е безспорно(моя грешка-за х.й май единствено става,като му гледам едно след друго завоеванията)!!!
+8
 
 
Лотар Матеус наистина беше едно велико недоразумение! Отличен футболист, но слаб треньор, без особени (за да не кажа - никакви) успехи като селекционер на национално и клубно равнище, "изритван" отвсякъде след няколкомесечно или едногодишно гурбетчийство (в Рапид Виена - 8 мес., в Партизан - 1 година, в Атлетико Паранензе - 2 месеца, и само в национала на Унгария - 2 години). Световноизвестен донжуан - ами щом е такъв плейбой, да му бяха поверили националния отбор по художествена гимнастика - тогава той щеше да бъде неотлъчно до своите възпитанички! Не може един треньор на национален футболен отбор да прекарва по-голямата част от "работното" си време извън страната, на която уж се е посветил. Селекционерът трябва да работи по 24 часа 365 дни в годината - да наблюдава мачовете от вътрешното първенство и да подбира качествените и перспективни момчета, да прави разузнаване на противниците ни, да открива слабите им страни, и на тази основа да изгражда стратегии, да изработва конкретни тактически схеми, които да разиграва многократно по време на тренировките. Неговото "треньорстване" наподобяваше изпитната подготовка на някои студенти, които без да са присъствали на лекции и упражнения, се явяват на изпит само с прочитане на конспекта (а не на целия материал) през последната нощ, разчитайки единствено на късмета си. Безвъзвратно изгубена година за българския национален футбол и напразно потрошени "златни грошове" - това нека тежи на съвестта на БФС, чийто състав незабавно трябва да подаде оставка, защото колкото е голяма вината на Лотар, дваж по-голяма е тяхната! - независимо от това, че е съставено от звезди на българския футбол (но вече угаснали)... БФС е вреден и за националния и за клубния футбол на България!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Бивша звезда на Локо пак хвърли в екстаз китайците
Юношите на Хебър и Локомотив Пловдив си размениха по едно полувреме в Пазарджик
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: