ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив и София с обща кандидатура за Европейска столица на културата?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:37 / 30.06.2011Коментари (31)8718
© Plovdiv24.bg
"Преди време проведох телефонен разговор с премиера и идеята му беше София и Пловдив да имат съвместна кандидатура за Европейска столица на културата. До момента обаче, решение за това няма и по въпроса се мълчи", заяви днес кметът Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той беше категоричен, че това дава пълни основания на Пловдив да се подготвя самостоятелно за тази кандидатура.

От изказването на кмета стана ясно, че след решение на ОбС, Атанас Бадев ще оглави комитетът, отговарящ за кандидатурата на града ни за европейска столица на културата.

"Бадев има огромен опит  провеждането на такива събития. Той е бил председател на комитета през 1999 г., когато градът ни беше съпътстваща столица на културата, както и цели три мандата зам.-кмет по културата на Пловдив", поясни още градоначалникът.  

Атанасов припомни, че във връзка с проектът "Пловдив-европейска столица на културата", от бюджета на града са отпуснати 100 000 лв.

"Готвим се активно. Нека обаче да се знае, че това ще бъде дългогодишен процес, защото истината е, че дори и най-развития като инфраструктура град, не може да се подготви за по-малко от 7-8 години, тъй като това е изключително сериозно културно събитие", завърши кметът. 


Още по темата: общо новини по темата: 956
14.03.2024 »
07.02.2024 »
01.02.2024 »
12.01.2024 »
24.01.2023 »
12.01.2023 »
предишна страница [ 1/160 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Нито един български град не може да бъде Европейска столица на културата, още по-малко София.
0
 
 
Пловдив има толкова много да предложи като култура. За съжаление, обаче, явно е решено София да стане такава столица,т.к. кметът-пионка Славчо Атанасов прави всичко възможно Пловдив да НЕ успее в кандидатурата. За още по-голямо съжаление София е решила да смачка "провинцията", за да изпъкне и за това си строят магистралите - за да им е по-удобно да стигат до морето, не че на някого му пука за пътищата!...Какво да говорим повече - отмени се концертът на Кен Хесли и в Пловдив и във Варна!
+2
 
 
В София има много неща за отбелязване.Малко ли са табелите за Пловдив?
+3
 
 
и ква култура има в София?!? Та тия са живи селяни. Ние сме най-старият град в Европа, а София - селската столица на България! Тва че навремето селяните са си харесали село София да стане столица ни дърпа надолу от Освобождението насам. Що е шоп, все е лайно!
+1
 
 
Напълно съм съгласна Перник да бъде предложен, не само за европейска, но и световна столица на културата. Този град до скоро беше един достоен, а вече - ненадминат фаворите за първото място! След появата на телевизия Кракра, мисля че вече никой не може да отрече интелектуалното и културно превъзходство, което безспорно доминира, над мижавите градчета от западна Европа. Къде е П-Е-Р-Н-И-К, къде е Виена, къде е П-Е-Р-Н-И-К, къде е Париж. Когато фактите говорят и боговете мълчат, вижте сами: http://www.youtube.com/watch?v=c5U9byPMP0k
Успял мъж е този, който може да задоволи всички желания на една жена. Успяла жена е тази, която може да си намери такъв мъж.- Жан-Жак Русо
-1
 
 
"не може да се подготви за по-малко от 7-8 години, тъй като това е изключително сериозно културно събитие", завърши кметът. " .... той освен да завършва и да свършва , друго май не може този кмет :> след като ще отнеме ПОНЕ 7-8 години- нека да поживеем, пък....ще видим! Че от много мислене ... глава боли
-3
 
 
рим е вечен град сладур и между другото варна не се и натиска за "тази чест" и може да е лятно градче ама си живее добре софия като столица е най-походяща за тази цел поне има какво да се види
0
 
 
а може би е добре да престанем да се цепим на най-различни всевъзможни групички и действително да се помисли върху тази идея. Време е вече да спрем взаимно да се прецакваме и да помислим как заедно може да си подобрим живота.
+5
 
 
ПЛОВДИВ Е ДРЕВЕН И ВЕчЕН!ТАКА чЕ СОФИЯ,МОФЯ,ВАРНА И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ЛЕТНИ ГРАТчЕТА НЯМАТ ШАНС
0
 
 
Това е едно расистко изказване.А частите от Европа ,за които говорите са много далеч от Вашите възгледи.Колкото и да ми е мъчно за България,радвам се , че не живея там !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
БК Локомотив Пловдив
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: