Труд праща трима хандбалисти в националния отбор за юноши

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:23 / 30.03.2024
2523
Труд праща трима хандбалисти в националния отбор за юноши до 18 години. Отборът се готви за европейското първенство - група "В“ за юноши до 18 години в Косово. Надпреварата е от 12 до 18 август 2024 г. Треньор на националите е Николай Георгиев - Кайо (от ЦСКА), с помощник Йонко Вутов (от Плевен).

В разширения състъв на България са включени и възпитаници на Труд. Пловдивското село е един от най-успешните центрове в хандбала при подрастващите у нас. Това са вратарят Даниел Кацаров (висок 196 см, роден през 2007 г.), разпределителят Николай Кузев (роден 2006 год.) и пивотът Запрян Петранов (2006).

Засега Петранов отпада от състава, който се готви за шампината, защото се възстановява след операция. Но Кузев и Кацаров имат качества да пътува за европейското.

В Косово ще се състезават седем отбора. В група "А“ са: Косово, България, Белгия и Азерабайджан, а в група "В“ – Люксембург, Грузия и Великобритания.

Дни преди лагера на националите в Труд гостува един от най-успелите треньори в мъжкия профил - пловдичаннът Симеон Пищманов. Той и Александър Богданов, президент на центъра, присъстваха на тренировката, водена от треньора Николай Нейчев. За историята те оставиха и снимка, където личат: Даниел Кацаров, треньорът Николай Нейчев, Николай Кузев, Симеон Пишманов, Александър Богданов и Запрян Петранов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).