15-годишен пловдивски талант взе важно решение за кариерата си в картинга

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:30 / 18.03.2024
2037
Талантливият картинг състезател Виктор Николов направи първа тренировка преди началото на новия сезон на Европейския Endurance шампионат. 15-годишният пловдивски състезател проведе заниманието си на писта “Лаута" в родния град.

Първите две състезания от календара за 2024 година са на 13 и 14 април в Хасково. Николов ще кара в 12-часова и 4-часова надпревара за отбора на “Евента", като ще бъде в един екип с Диян Костадинов.

На 11 и 12 май той ще се насочи към две карания във Враца. В началото на юни е 24-часовото състезание на писта “Пауталия" в Кюстендил. Това е едно от любимите трасета на талантливия пилот, защото именно в югозападния град през миналата година той финишира трети и стана най-младият пилот, качвал се на подуим в такъв тип състезание.

В края на месец август, отново в Кюстендил, са следващите кръгове от Европейския Endurance шампионат. Предвидени са две състезания с продължителност 4 и 8 часа. На 28 септември Виктор Николов ще кара в Словакия, а краят на сезона ще бъде на пистата в гръцкия град Серес на 9 и 10 ноември.

От тази година Николов взе важно решение за своята кариера. Той ще прекрати участията си в състезания за юноши и ще кара само в картинг надпревари при мъжете в Sprint Cup SWS шампионата на България.

Миналата седмица Виктор Николов получи страхотни новини, след като стана ясно, че за четвърта поредна година е сред класираните за Sodi W Finals.

През 2024г. домакин на световното първенство ще бъде белгийският град Генк. Надпреварата ще се проведе от 3 до 6 юли.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 18


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).