Дамите на Пълдин вкараха 6 гола на столичанки, запазиха мястото си в Топ 3

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:22 / 12.03.2024
2023
Отборът на Пълдин (Пловдив) разгроми с 6:0 София Лейдис в мач от поредния кръг в елитния женски футболен шампионат. Двубоят се игра на стадиона в село Труд.

Домакините откриха резултата още във втората минута чрез Мариела Петрова, която се възползва от добро центриране. До почивката възпитаничките на треньора Ангел Славов реализираха още две попадения. Точни бяха Теодора Митова в 16-ата минута от дузпа и Никол Диманова в 36-ата минута.

След почивката натискът на Пълдин продължи и пловдивчанки вкараха още 3 безотвенти гола. Дебютиралата в двубоя Ивон Апостолова се разписа за 4:0 в 51-ата минута, а Никол Диманова бе точна за 5:0 в 77-ата минута. Три минути преди края гостенките от София Лейдис си отбелязаха автогол за окончателното 6:0.

Така Пълдин запази третото място във временното класиране с точка повече от тима на ФК Спортика (Благоевград).

В мача дебют направиха и две момичета от школата на клуба. Това са Ивон Апостолова и Симон Димова.

Отборът на ФК Пълдин има политика за насърчаването на младите таланти от своята школа, като им се дава шанс за изява в женското първенство. Клубът желае на момичета много победи и успехи с фланелката на отбора, заявиха от ръководството на ФК Пълдин.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 12


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).