Акрапович спечели градско дерби и се поклони на феновете: Това рядко се вижда в Европа!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:20 / 04.03.2024
5128
Бившият треньор на Локомотив Пловдив и ЦСКА-София Бруно Акрапович получи доста суперлативи от привърженици и медии в Босна, след като спечели безапелационно градското дерби на Сараево, провери Plovdiv24.bg. Воденият от Акрапович тим на Железничар разгроми с 3:0 градския си съперник ФК Сараево в мач от 21-ия кръг на елитния шампионат на Босна.

Това бе първи успех за наставника след два поредни официални мача, в които "сините" дори не вкараха гол - равенство 0:0 и загуба с 0:2.

В класирането Железничар вече е на 8-о място с 23 точки, но все още е застрашен от изпадане, тъй като предпоследният Игман Кониц и десетият Тузла Сити са с по 22 точки.

"Изиграхме това дерби, както го планирахме. Имаме собствена система, в която искаме и можем да играем, а момчетата играха правилно и уверено в себе си. Те се реваншираха за загубата от Широки Бриег, но аз очаквам да продължат така и занапред. Искаме да напредваме и да си върнем самочувствието, защото имахме играчи, които нямаха вяра в себе си, но мисля, че успях да им върна това", заяви след края на дербито Бруно Акрапович.

"Атмосферата в дербито бе невероятна. Виждате симбиозата между отбора и феновете, това трудно се среща дори в Европа. Феновете те носят през цялото време, петима от нас "гонят" един играч на Сараево, това е възможно само с голямо сътрудничество между играчи и фенове. Ние сме длъжници на тези фенове, казвам това на моите футболисти на всяка тренировка", допълни още бившият треньор на Локомотив Пловдив.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).