Виктория Волей (Пловдив) подобри представянето си от миналия сезон

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
12:42 / 22.12.2023
756
Мъжкият отбор на Виктория Волей (Пловдив) победи ГРАД (Белоградчик) с 3:0 гейма в четвъртфинален мач за Купата на България за Висшата лига. Двубоят се игра в залата СУ "Цар Симеон Велики" в Пловдив и беше директен сблъсък за място в полуфиналите.

Първите два гейма протекоха по идентичен начин. Младите "викторианци" изоставаха в резултата в началото на геймовете, но успяваха да съкратят разликата и да натрупат преднина в средата на гейма, която да поддържат до края им.

Единствено в третия гейм двата отбора вървяха точка за точка, но в крайна сметка пловдивчани показаха по-добра игра и закономерно спечелиха гейма, а с това и място на полуфиналите. Така Виктория Волей подобри представянето си от миналата година. Тогава "викторианци" отпаднаха на четвъртфиналите от отбора на Дунав (Русе).

Сега в полуфинала Виктория Волей отново ще срещне Дунав (Русе), който до момента нямат загуба, нито в първенството, нито за Купата. Русенци елиминираха с 3:0 гейма отбора на Миньор (Перник), който също нямаше загуба до този момент.

Другата полуфинална двойка ще бъде Звездец (Горна Малина) срещу Етрополе. Звездец се наложи над Черноморец Бяла с 3:1 гейма в много оспорван мач, игран в спортната зала в Горна Малина. Отборът на Етрополе пък победи Славия София също с 3:1 гейма.

Полуфиналните срещи ще бъдат на 10 януари, като Виктория Волей ще гостува на Дунав в Русе, а Етрополе ще приеме отбора на Звездец. Първият мач за Виктория след Нова година ще бъде на 6 януари, когато се подновява редовният сезон във Висшата лига на България. Тогава пловдивчани гостуват на Ботев в Луковит.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 11


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).